Anar al contingut

Mig Espanya en alerta pel fred

El Periódico

Mig Espanya en alerta pel fred

Lavandeira jr

La presència d'una massa d'aire molt freda d'origen àrtic manté avui en alerta 31 províncies de 12 comunitats per temperatures gèlides i intenses nevades que acumularan fins a 20 centímetres de gruix, informa l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

A Catalunya, les províncies de Barcelona, Lleida i Girona estan en alerta groga per fred o fenòmens costaners adversos. Amb l'alerta taronja hi ha un risc meteorològic important, fenòmens meteorològics no habituals i amb un cert grau de perill per a les activitats usuals, i amb la groga no hi ha risc meteorològic per a la població en general, encara que sí per a alguna activitat concreta.

Les capitals catalanes s'han despertat aquest divendres amb temperatures hivernals. El fred ha sigut més intens a Girona i Lleida, amb -2º a les sis del matí. Barcelona ha registrat 7º i Tarragona 6. Altres temperatures registrades pel Meteocat han sigut: Viella -5, Mollerussa -3, Solsona -1, Olot -3, Banyoles 1, Roses 8, Vic 0, Sabadell 1, Cabrils 6, Cunit 5, el Vendrell 3, Falset 0 i Gandesa 2.

Durant la jornada s'esperen valors sota zero en nombroses poblacions de l'interior. A la costa, les temperatures oscil·laran entre els 2 i els 8 graus.

La massa d'aire àrtic és molt seca i els seus efectes aniran a més durant el cap de setmana. Aquest dijous s'esperen cels assolellats amb algunes boires, i més núvols i vent al final del dia.

A la resta d'Espanya, la situació és d'un ambient hivernal intens. A Cantàbria hi ha alerta taronja (risc important) per fortes nevades, per sobre dels 600/700 metres, a zones de Liébana, àrees del centre de la comunitat, a la vall de Villaverede i a Cantàbria de l'Ebre.

Navarra i Astúries tenen avís taronja per intenses nevades en àrees del vessant cantàbric i al Pirineu navarrès i a la serralada i als Picos de Europa respectivament.

El País Basc segueix amb alerta taronja a totes les seves províncies per nevades que acumularan fins a 15 centímetre de gruix.

La Rioja està amb avís groc per valors que baixaran fins als 6 graus sota zero a la Ibèrica riojana, igual que a Aragó, on totes les seves províncies tenen alerta groga per temperatures gèlides que oscil·laran entre 4 i 6 graus sota zero especialment al Pirineu, Albarracín, Jiloca, Gúdar, Maestrazgo i Ibèrica saragossana.

Tot Castella-la Manxa continua amb avís groc per mínimes entre 4 i 8 graus sota zero a les localitats d'Alcaraz, Segura, a la Manxa d'Albacete i Toledo, a la Serranía de Cuenca i a la de Guadalajara i a Parameres de Molina; l'Aemet alerta que aquests avisos continuaran la matinada següent.

Castella i Lleó té alerta groga per nevades a Burgos, Lleó i Palència que deixaran al voltant de 5 centímetres de gruix i alerta, també groga, a totes les províncies per valors que baixaran fins als 6 graus sota zero.

Madrid té activada l'alerta groga per temperatures mínimes de 8 graus sota zero a tota l'àrea de la Sierra.

Temes: Tardor Neu Fred

0 Comentaris
cargando