ISLAMISME RADICAL

Els EUA ofereixen una recompensa milionària pel fill d'Ussama bin Laden

Hamza bin Laden és un dels noms que el Departament d'Estat ha situat com un dels seus objectius prioritaris en la lluita antiterrorista

cia-hamza-bin-laden

cia-hamza-bin-laden

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern dels Estats Units va oferir una recompensa d’un milió de dòlars a qui proporcioni informació que permeti identificar o donar amb el parador de  Hamza bin Laden, fill de l’extint líder de la xarxa gihadista Al-QaidaUssama bin Laden.

Hamza bin Laden és fill de Khairiah Sabar, una de les tres dones que van sobreviure Ussama bin Laden i que vivia amb ell quan va ser assassinat en un recinte d’Abbottabad, a prop d’una gran base militar pakistanesa. Des d’aleshores, han aparegut declaracions de Hamza instant els seus seguidors a declarar la guerra a Washington, Londres, París i Tel Aviv. Se’l considera un ajudant de l’actual líder d’Al-Qaida, l’egipci Ayman al-Zawahiri.

D’acord amb un comunicat del Departament d’Estat, Hamza bin Laden està emergint com un dels líders d’Al-Qaida i des del 2015 ha enviat missatges d’àudio i vídeo per internet per demanar als seus seguidors que llancin atacs contra els Estats Units i els seus aliats occidentals. El Govern nord-americà considera que Ussama bin Laden va passar anys preparant Hamza per assumir el lideratge de l’organització. Washington va arribar a aquesta conclusió partint d’una sèrie de cartes trobades al lloc en què s’amagava el llavors líder d’Al-Qaida a Abbottabad.

Parador desconegut

El text del Departament d’Estats assenyala que el fill de Bin Laden ha amenaçat, a més, de realitzar atacs contra els Estats Units en venjança per l’assassinat del seu pare, ocorregut el maig del 2011, en mans d’un equip d’elit de l’Exèrcit estatunidenc. El parador de Hamza bin Laden es desconeix, tot i que s’especula amb el fet que es trobi a l’Iran amb la família de la seva mare o potser es refugiï en algun punt de l’Afganistan o el Pakistan.

El 5 de gener del 2017, Washington va designar Hamza bin Laden com a "terrorista global especialment designat", per la qual cosa tots els seus actius als Estats Units van ser congelats per les autoritats, mentre que els ciutadans d’aquest país tenen prohibit realitzar transaccions amb ell.

Notícies relacionades

La xarxa Al-Qaida és assenyalada com a responsable dels atacs contra les ambaixades dels Estats Units a Kenya i Tanzània, del 7 d’agost del 1998, així com dels atemptats de l’11 de setembre del 2001 contra les Torres Bessones de Nova York i les instal·lacions del Pentàgon a Virginia.