MISSIÓ DE LA UE

Militars espanyols repel·leixen un atac terrorista contra un centre d'ensinistrament a Mali

L'acció va durar una hora i es va saldar amb només dos militars malians ferits gràcies a la intervenció hispana

zentauroepp46367950 graf2720 bamako  mali   27 12 2018   el presidente del gobie181227141333

zentauroepp46367950 graf2720 bamako mali 27 12 2018 el presidente del gobie181227141333 / BALLESTEROS

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Militars espanyols van repel·lir durant la matinada d’aquest diumengel’atac terrorista perpetrat contra el centre d’ensinistrament ubicat a la localitat maliana de Koulikoro, en la qual s’ubica el gruix del destacament espanyol desplaçat en aquesta missió de la Unió Europea.

L’atac, que va durar una mica més d’una hora, va començar a les tres de la matinada de diumenge passat, segons ha informat l’Estat Major de la Defensa, que ha assegurat que gràcies a l’actuació dels militars espanyols es van poder evitar víctimes mortals i l’acció es va saldar amb només dos militars malians ferits.

Els terroristes van utilitzar dos vehicles 'pick up' per atacar el Centre d’Ensinistrament que la missió de la Unió Europea a Mali (EUTM-Mali) té a la localitat de Koulikoro, a uns 50 quilòmetres al nord de la capital, Bamako.

Segons informa l’EMAD, a l’arribar als voltants del centre, els ocupants d’un dels vehicles van baixar-ne i van començar a disparar des de les proximitats d’una de les portes d’accés secundàries.

Guàrdia efectiva

Posteriorment, els vehicles es van dirigir a l’accés principal, on els militars espanyols que estaven de guàrdia, juntament amb soldats malians van repel·lir una de les 'pick up' evitant que el conductor fes detonar l’explosiu de la seva armilla.

Això va fer que el segon, veient que el seu company no havia pogut entrar al campament, fes explotar la bomba  als voltants de la porta del centre sense causar grans danys.

Aquesta la primera vegada des que va començar la missió EUTM-Mali el 2013 que el Centre d’Ensinistrament de Koulikoro pateix una agressió i també és la primera vegada que es registren atacs d’aquestes característiques a la zona central de la regió.

Espanya participa en la missió de la Unió Europea a Mali des de l’any 2013 per col·laborar en l’estabilització  del país, sumit en la inestabilitat després d’una rebel·lió tuarega el 2012 seguida per un cop d’Estat militar i l’entrada de terroristes gihadistes pel nord del seu territori.

Tasca instructora

Notícies relacionades

Actualment hi ha prop de 300 militars espanyols desplegats en aquesta operació, dedicats principalment al’ensinistrament  i instrucció de les forces de seguretat locals. També assumeixen la tasca de protecció de la força europea desplegada al país.

Al centre d’entrenament de Koulikoro atacat aquest diumenge es focalitzen les tasquesd’entrenament  de les forces especials malianes, equips d’artilleria o morters.

Temes:

Mali Terrorisme