TU I JO SOM TRES

‘La maja desnuda’ en un anunci de desodorant

‘La maja desnuda’  en un anunci  de desodorant

FERRAN MONEGAL

2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Pablo Motos (El hormiguero, Antena 3) va convidar uns nens a visitar el Museu del Prado. Els va col·locar davant d’uns quadros i els va preguntar què els semblava el que veien. Davant Las meninas de Velázquez els nens van assenyalar amb alarma: "¡La nena està trepitjant el gos!". O sigui, Gos maltractat és el títol de la tela.

Posats davant Las majas de Goya, la vestida i la despullada, es van fixar en la més desabrigada. I analitzant-la van arribar a la següent conclusió: "Acaba de sortir de la dutxa i se li ha oblidat la roba. Les mamelles les té operades. Sembla que estigui en un spa anunciant un desodorant". I davant El jardí de les delícies, el dictamen va ser inapel·lable: "Poques delícies hi veig. Hi ha moltes persones. Tapen el dibuix". O sigui, que el Bosco no va pintar un jardí, va pintar una estampa precursora d’¿On és Wally?

¡Ahh! Es constata que la mirada del nen sempre és sorprenent i, de vegades, lluminosament desconcertant. Recordo que, en certa ocasió, Thais Villas, en aquests exercicis que fa amb escolars de tant en tant a El intermedio, va preguntar què cal estudiar per ser polític. Un nen li va respondre: "Sobretot, llenguatge rústic". O sigui, segons aquest nen, el polític està instal·lat en el rupestre.

Raresa exemplar

Aquesta mateixa setmana, en la tornada a Telecinco del talent show Factor X, hem vist que hi participava María Figueroa, aquella nena que quan tenia 5 anys, l’any 2005, va saltar a la fama en el programa de Canal Sud Menuda noche. Va tenir un èxit bàrbar cantant Me llamo María. Va gravar dos discos. Li deien la niña del pompón perquè en la cançó no parava de repetir que jugava cada dia amb el seu "pompó, pompó, pompó". Ara, que ja ha complert 24 anys, ha reaparegut.

Notícies relacionades

Va explicar que després que amb tot just 5 anys es convertís en una celebrity i se la disputessin les teles, els seus pares es van posar a reflexionar. "I van decidir apartar-me perquè l’èxit creixia més ràpid que jo". ¡Ahh! Quina sensatesa la dels pares de María Figueroa. La seva decisió és una raresa exemplar.

En vista que La maja desnuda posa en boles, amb les mans al clatell, mostrant netament les seves axil·les rasurades, als nens els sembla una senyora tot just sortida de la dutxa anunciant un desodorant. És d’una perspicàcia concloent, i molt moderna.