El Rei de Zara derrota el Rei d’Espanya a TVE-1

El Rei de Zara derrota el Rei d’Espanya a TVE-1

FERRAN MONEGAL

2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

S egona entrega de l’extravagant concurs anomenat El mejor de la historia (TVE-1). Aquest programa, a més de surrealista, té alguna cosa de psicodèlic. Sembla fruit d’un cop al·lucinogen. Si en la primera entrega, com els vaig explicar fa una setmana, vam assistir al llançament de la notícia falsa que Lorca –segons un exministre del PP– resulta que era una mica fatxa, en el segon capítol van fer competir per al primer lloc de la nit Isabel la Catòlica contra Rafa Nadal. El que dèiem: al·lucinant.

El tennista va quedar en segon lloc. Pitjor li va anar a Felip VI, que també estava seleccionat. Va quedar eliminat de seguida, en setè lloc, el tercer començant per la cua. Va quedar per darrere d’Amancio Ortega, que va quedar sisè. ¡Ah! En aquesta lluita de monarques que ha muntat TVE, el Rei d’Espanya ha quedat derrotat pel Rei de Zara. Apunt borsari: Inditex va tancar la setmana passada amb 41.01; després d’aquest èxit d’Amancio sobre Felipe a TVE, és possible que aquesta setmana Inditex es dispari. Aquest programa ha entrat en caiguda en picat.

Si el dia de l’estrena només va aconseguir un 6,8% de quota de pantalla, gairebé tres punts per sota de la mitjana de TVE-1, en aquesta segona entrega s’han desplomat: 5,1%.

Ni tan sols arrencar després del partit Espanya-Holanda (12,1%) va servir. Van perdre més d’un milió d’espectadors de cop. TVE hauria de reflexionar-hi. Una cosa és que la televisió pública intenti fer entreteniment a l’estil de les cadenes privades –això també podríem discutir-ho– i una altra és entrar en invents esbojarrats que no atrauen ningú.

Notícies relacionades

Favorit de Catalunya

El 2005, Joan Úbeda i Toni Soler van presentar a TV-3 el programa El favorit. Era una cosa similar però feta amb molta més intel·ligència. Van seleccionar uns quants personatges de rellevància històrica provada (Jaume I, Ermessenda de Carcassona, Rafael Casanova, Papa Borja, Joan de Serrallonga, Pau Casals, Pompeu Fabra...) i s’havia de triar el Favorit de Catalunya. Com a concessió a l’entreteniment i a l’espectacle apareixia Oriol Junqueras en la seva qualitat de professor d’història –llavors la seva activitat política no era gaire coneguda encara pel gran públic– enarborant una espasa i carregant contra Soler, que es protegia amb un escut. Ho feien per ensenyar-nos com era l’època medieval. Més o menys com en l’actualitat.