TU I JO SOM TRES

Piqueras confia en Alessandro Salem, de Borja Prado ni piu

Piqueras confia en Alessandro Salem, de Borja Prado ni piu
1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

P edro Piqueras ha decidit acomiadar-se de Mediaset asseient-se al sofà Chester de Risto (Cuatro). Es retira després de 17 anys sent la imatge, el rostre, la personalitat més icònica dels Informatius Telecinco. Va liderar les audiències durant més d’una dècada. Ha sigut una conversa interessantíssima. Pel que va dir, i pel que va evitar dir.

Va comentar Piqueras la que ha sigut sempre la seva línia de conducta com a periodista: "No relacionar-me mai amb la política tret de professionalment, és a dir, no tenir relacions personals amb el medi polític". Exemplar mesura. Avui és habitual veure que el progrés del periodista sol ser directament proporcional a la submissió respecte d’una disciplina partidista. Risto li va preguntar què opina de la tremenda caiguda d’audiència de l’imperi televisiu en què tots dos s’arreceren. ¡Ah! No se sol abordar gairebé mai la debacle d’un tinglado televisiu des del tinglado mateix. Es calla i es dissimula. Piqueras va entrar en matèria i va citar, amb esperança, la figura del conseller delegat de Mediaset Alessandro Salem. Va dir: "Està apostant pels informatius", i va afegir: "¡Ha portat un decorat magnífic!".

Notícies relacionades

¡Ahh! Piqueras, tot i que és d’Albacete, algunes vegades té disfrutables punts d’humor british. Piqueras sap bé que no és l’embolcall el que defineix un informatiu. Es defineix pel que ensenya i diu, i també pel que manipula o oculta. Piqueras i el seu equip han patit anys d’indiferència menyspreadora per part de l’anterior cúpula de Paolo Vasile. No volia periodisme, només volia el xou de les seves despendolades estrelletes deluxe.

Marxa Piqueras i la seva esperança rau en els dos noms que cita: Alessandro Salem, pilotant l’imperi, i el fitxatge del periodista Carlos Franganillo. Sobre el president Borja Prado, pràcticament ja destituït, no ha dit ni piu. Silenci significatiu. Malgrat ser un fidel berlusconià –va ajudar Berlusconi en enginyeries financeres multimilionàries– els errors de Prado a Mediaset han sigut clamorosos. En lloc d’exercir una presidència amb saviesa subtil, s’ha precipitat al fang del maniqueisme: els dolents, els bons i una manifesta submissió política. Acaba de publicar El Confidencial Digital que el que Prado pretenia era fer un gir a la cadena perquè Núñez Feijóo pogués guanyar les eleccions. ¡Ah! Als seus errors al fang maniqueista s’hi suma una molt mala punteria.