3
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Quan fa uns mesos es va anunciar el tancament de ‘Sálvame’ hi va haver un autèntic terratrèmol. No només perquè Telecinco liquidava un dels seus vaixells insígnia, que malgrat comptar amb molts detractors també havia marcat les sobretaules televisives espanyoles dels últims 14 anys, sinó perquè els seus col·laboradors van quedar bastant tocats. La majoria d’ells portaven des del principi en el xou de Jorge Javier Vázquez i, com van fer broma fins i tot en el mateix programa, tenien una mica desfasat el seu currículum, ja que no l’havien necessitat durant bastant temps.

Però a vuit d’ells el disgust els va durar poc. El mateix dia que el programa produït per La Fábrica de la Tele s’acomiadava de l’audiència, anunciaven que no era el final definitiu. Netflix faria un ‘reality’ amb Belén Esteban, Terelu Campos, Kiko Matamoros, Lydia Lozano, Chelo García Cortés, Víctor Sandoval, Kiko Hernández i María Patiño en el seu intent de reciclatge professional i televisiu fent ‘les Amèriques’.

«Fuga de talents»

Es tracta de ‘¡Sálvese quien pueda!’ que arriba aquest divendres 10 de novembre a la plataforma amb el mateix esperit gamberro del programa de les xafarderies de Telecinco. Ara a la ‘princesa del poble’ i companyia els toca sortir del seu ecosistema natural, el plató, i buscar-se la vida des de zero a Miami (EUA) i a Ciutat de Mèxic (en total van rodar en 40 localitzacions). Perquè el ‘reality’ de Netflix és bàsicament això, una «fuga de talents» de col·laboradors (o «panelistes», com els denominen els hispans als Estats Units), com sarcàsticament defineix l’Esteban a aquesta aventura americana.

El ‘reality’ de Netflix té tots els ingredients que van consagrar el ‘Sálvame’ original: xafarderies, rialles, plors, autoparòdies, amenaces d’abandonament i, sobretot, acalorades baralles i discussions, que per a això tots coneixen tan bé les debilitats, i carències dels seus companys. Però ara amb el xou a l’aire lliure i amb els col·laboradors com a autèntics protagonistes de la funció, sense gaires famosos pel mig. Tot i que alguna sorpresa ‘vip’ hi hagi a bord d’un iot.

Com la seva principal comesa en aquest periple americà és aconseguir feina després de ‘Sálvame’, Belén, Terelu, Lydia, Chelo, Víctor, María i els dos Kikos hauran de demostrar la seva vàlua a diversos platós televisius d’aquelles latituds, opinant sobre ‘celebrities’ i notícies en les quals no estan massa bregats. Però per a això tenen el seu bagatge acumulat en el programa de Telecinco, amb tantes hores de directe a la seva esquena. Tot i que en aquest cas uns ho tindran més difícil que d’altres, perquè no a tots els precedeix la mateixa fama.

Notícies relacionades

Entre plató i plató dels canals de televisió més coneguts en parla hispana, també tindran temps per fer turisme, anar de compres, posar-se morenos a la platja, fer uns balls, recordar moments del passat en comú, anar a la recerca de cocodrils, rondar per alguna casa suposadament maleïda i deixar clar que la majoria no domina massa l’anglès.

De moment, aquest divendres només estaran disponibles els tres primers episodis, els del viatge per Miami. I amb un horari insòlit per a una estrena de Netflix, les 21.00 hores, gairebé com si d’un ‘Deluxe’ es tractés, amb la qual cosa competiran amb el ‘prime time’ de les cadenes tradicionals. Els tres capítols restants, els de Ciutat de Mèxic, arribaran a principis del 2024. Fins aleshores no sabrem si l’Esteban & company han convençut o no a les Amèriques.