8TV entra en fase de concurs de creditors

8TV

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La cadena de televisió 8TV ha entrat finalment en fase de concurs de creditors. La cadena privada de Catalunya, propietat de Nicola Pedrazzoli, ja s’havia declarat en preconcurs el 30 de maig i havia iniciat la seva recerca de noves línies de finançament.

El concurs afecta tota la companyia Emissions Digitals de Catalunya SAU (EDICA), segons ha detallat el digital ‘El Principal’, del mateix grup que el canal autonòmic. El múltiplex d’EDICA compta amb quatre canals, dels quals la companyia n’explota dos (8TV i Verdi Classics) i en lloga dos més (Fibracat i Barça TV).

«La situació econòmica d’EDICA es va desestabilitzar en el moment en què, primer, Fibracat i, després, Barça TV van trencar els seus respectius contractes de lloguer amb EDICA», ha lamentat la companyia, que ara ha assumit la seva «insolvència». A més, la cadena de televisió s’enfrontava als canvis de tendències del mercat després de la caiguda del consum televisiu convencional davant l’auge de les noves plataformes.

Negociacions

Notícies relacionades

Des que EDICA va entrar en preconcurs el 30 de maig, la direcció va iniciar negociacions amb tots els creditors, va disminuir la seva despesa (tant de producció de programes com de massa salarial) i va intentar trobar dos nous arrendataris per a Fibracat i Barça TV.

Després de passar la fase de preconcurs, ara «un administrador concursal es farà càrrec de validar les finances de l’empresa i avaluar, juntament amb l’empresa, si es pot formar un pla de viabilitat que permeti la continuïtat d’una manera estable o s’ha de sol·licitar la liquidació».