El retrat íntim, dur i revelador de Tina Turner a TV3

EPC

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El programa ‘Sense ficció’ de TV3 emet, aquest dilluns 31 d’agost a la nit, a les 22.05 hores, el documental biogràfic ‘Tina’, sobre la llegendària cantant Tina Turner. La pel·lícula, dirigida per Dan Lindsay i T. J. Martin, és un retrat íntim, dur i revelador de la vida de la icònica estrella de la música rock, que va ser estrenada al Festival de Cine de Berlín l’any 2021

El documental ensenya la capacitat de resiliència i l’energia inesgotable de l’artista, que va saber reinventar-se musicalment una vegada i una altra, a part d’aconseguir sobreviure a una vida marcada pels abusos. ‘Tina’ és un homenatge a una dona incansable, combativa, que va saber ressorgir de l’infern i prendre el control de la seva vida.

Superar batalles

Notícies relacionades

Tina Turner es defineix al documental com una «noia que ve dels camps de cotó» que volia arribar lluny, i que ho va aconseguir, després de superar els múltiples obstacles que apareixen al documental. Com, per exemple, el maltractament durant dècades del seu primer marit, Ike Turner, el qual va explotar el talent innat de l’estrella, que no havia estudiat música ni dansa, i li va posar el seu nom artístic.

La icònica cantant sentencia a la pel·lícula: «Mira el que he aconseguit, en aquesta vida, amb aquest cos».