Inscripcions obertes

Catalunya Ràdio i TV-3 convoquen una cursa popular per celebrar el seu 40è aniversari

La CCMA ha anunciat la data i recorregut de l’esdeveniment esportiu

  • TV-3 no retirarà el gag sobre la Virgen del Rocío amb l’objecte de la llibertat d’expressió

  • Carlos Torres (‘Bienvenidos a Edén’, Netflix): «El personatge de ‘La reina del flow’ em va obrir la porta al món dels dolents»

Catalunya Ràdio i TV-3 convoquen una cursa popular per celebrar el seu 40è aniversari

TV3

4
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest any Catalunya Ràdio i TV-3 celebren el seu 40è aniversari i el primer dels actes commemoratius és una cursa popular que tindrà lloc diumenge 18 de juny a Barcelona i que tindrà un recorregut de set quilòmetres, els que uneixen la seus de l’emissora i la de la cadena de televisió de la CCMA, que es troben a Barcelona i Sant Joan Despí, respectivament. Les inscripcions ja estan obertes a les seves respectives webs.

 Així mateix, com tot esdeveniment esportiu que es preï, no li faltarà una cançó oficial, ‘Full Festa’ el nou single dels BETA, produït per Guille Milkyway. La cançó, cantada pels quatre components de la ficció transmedia ‘Projecte Beta’ del nou canal SX3, parla de l’actitud de superació per avançar, de superar obstacles per arribar a una fita i de la necessitat de fer equip. És una cançó positiva i vitalista que agafa referències de la música actual urbana feta sobre bases house i afrodance amb tocs llatins i rerefons trance.   A més, els BETA (Lola, Kai, Grau i Jan) seran els encarregats d’animar els participants durant l’entrega de trofeus de La Cursa, a l’exterior de TV-3.

Un gran esdeveniment lúdic

Un gran esdeveniment lúdicA la presentació d’aquest dimarts al Museu Olímpic i de l’Esport de Montjuïc, que ha reunit més de 40 cares conegudes dels dos mitjans, com Ariadna Oltra, Ramon Pellicer, Núria Vilanova, Tomás Molina, Arcadi Alibés, Elena Gadel, Ricard Ustrell, Elisenda Carod, Roger Escapa i Òscar Fernández, el periodista del departament d’Esports de TV-3 Xavier Bonastre, director de La Cursa, ha manifestat que es tracta d’«un acte de celebració dels 40 anys en el qual el departament d’esports de TV-3 estarà molt implicat».

Rosa Romà, pesidenta de la CCMA, ha explicat que la presentació d’avui s’ha avançat a la global de tots els actes relacionats amb el 40è aniversari de la CCMA, que serà el 30 de maig, perquè just avui s’han obert les inscripcions: «Aquesta és una gran iniciativa que sobrepassa l’àmbit estrictament esportiu per convertir-se en un gran esdeveniment lúdic, amè i divertit, dirigit a tots els nostres espectadors i oients, a tota la família, des dels més grans als més petits».

Així mateix, Romà ha afegit: «La Cursa unirà Catalunya Ràdio i TV-3 amb l’objectiu d’acostar-nos més al nostre públic. I estem contents que sigui un acte que simbolitzi el moviment, ja que recorda molt la nostra filosofia: hem complert 40 anys, però continuem mirant sempre cap endavant, cap al futur, amb la mateixa il·lusió del primer dia». També ha posat èmfasi en el fet que s’han tingut en compte molts dels valors que defensa la CCMA. Entre aquests, «l’esport i la diversitat, amb una activitat per a tots els nivells i per a tots els públics, i la natura, amb especial cura per utilitzar en tota l’organització de l’acte elements respectuosos amb el medi ambient».

El seguiment a la tele i la ràdio

Notícies relacionades

El seguiment a la tele i la ràdioSigfrid Gras, director de TV-3, va donar detalls de la implicació de la cadena amb un programa especial presentat per Arcadi Alibés, des de les vuit del matí d’aquest 18 de juny, que transmetrà tota La Cursa, així com l’ambient previ i la festa posterior. «Volem aprofitar tota l’experiència que tenim transmetent curses esportives i ens beneficiarem de tots els mitjans tècnics de què disposem. Alhora, ens centrarem en l’ambient familiar i popular d’aquest esdeveniment, ja que aquest tindrà un gran pes», ha explicat Gras.

Jordi Borda, director de Catalunya Ràdio, ha explicat, per la seva banda, que la idea de La Cursa va sorgir des de Catalunya Ràdio. «Concretament, podem dir que la ‘mare’ de la idea va ser Olga Cardús, redactora de Catalunya Música i ‘runner’», ha dit, i ha destacat la importància de tenir contacte amb els oients i els teleespectadors a dos dies del 40è aniversari, que serà el dimarts 20 de juny. També ha revelat que es farà un ampli seguiment de la cursa des de l’emissora i que Roger Escapa, d’‘El suplement’, serà el presentador del punt de sortida, a la seu de Catalunya Ràdio. 

Recorregut i inscripcions

El tret de sortida de La Cursa es donarà a les 8.30 hores davant de la seu de Catalunya Ràdio, a l’avinguda Diagonal, 614. Corredors i corredores enfilaran la Diagonal fins a l’entrada de la B-23, on es desviaran cap a Esplugues de Llobregat i passant pels carrers de Sant Just Desvern i Sant Joan Despí, arribaran a la meta, situada als voltants de TV-3.

Les inscripcions es gestionaran a partir d’aquest dimarts a través de les pàgines web de TV-3 i Catalunya Ràdio (tv3.cat/lacursa i catradio.cat/lacursa) i es tancaran el diumenge 11 de juny, a les 23.59 hores. No hi ha edat mínima o màxima per participar.

La inscripció és obligatòria per participar a La Cursa i tindrà un cost de 9 euros si ja es disposa del xip groc de propietat, corresponent al sistema de cronometratge ChampionChip, o de 10 euros si no se’n disposa. Les persones inscrites podran recollir la samarreta de la carrera quan recullin el dorsal (més informació sobre on recollir-los, a les webs de Catalunya Ràdio i TV-3).

Hi haurà un total de cinc categories amb premi: Absolutes Femenina i Masculina, Infantil/SX3 (fins a 14 anys), Treballador/a de la CCMA, Discapacitat visual i Cadira de rodes (no empeses per cap persona).