Televisió

Revelat el secret de Rafa Castaño per guanyar el premi de ‘Pasapalabra’

  • Un treballador de ‘Pasapalabra’ revela un detall ocult del ‘Rosco’ de Rafa

  • ¿Qui és Beatriz Solano, nòvia del guanyador de ‘Pasapalabra’ Rafa Castaño?

  • Orestes posa data a la seva tornada a Pasapalabra: «Tot i que fos per a...»

Revelat el secret de Rafa Castaño per guanyar el premi de ‘Pasapalabra’
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Fa just una setmana, Rafa Castaño es convertia en el guanyador del premi més gran de la història dePasapalabra’: 2.272.000 euros. Per aconseguir-lo, aquest sevillà de 33 anys va haver d’entregar-se a l’estudi en cos i ànima, i va arribar a dedicar-li pràcticament tot el dia. «Estudiava entre 14 i 16 hores diàries durant els últims mesos», ha revelat el presentador del concurs, Roberto Leal, en una entrevista per a ‘El món a RAC1’.

El periodista també ha compartit algunes de les claus del format, el qual ha passat una de les etapes més exitoses en les seves més de dues dècades d’història. Així mateix, Leal ha reconegut que li agradaria continuar sent la cara del programa durant molts anys més.

Esforç recompensat

Està clar que completar el ‘Rosco’ no està a l’abast de qualsevol i que exigeix hores d’estudi i dedicació per memoritzar definicions de tots els àmbits. El que potser no tants espectadors imaginaven era que Rafa, últim vencedor del premi, li dediqués entre 14 i 16 hores cada dia. Així ho ha confirmat Roberto Leal en una entrevista per a l’emissora RAC1, on s’ha desfet en elogis cap al participant sevillà i el seu rival burgalès, Orestes.

«S’han de saber el 99% del diccionari, però també han de tenir la sort de saber-se les preguntes culturals d’enciclopèdia», ha afirmat el presentador, qui compara la preparació per al concurs amb una feina o unes oposicions. «Tots els ‘Roscos’ tenen tres o quatre paraules impossibles per a la humanitat, i venen aquests semideus i les treuen», ha dit.

Leal també ha posat èmfasi en el fet que moltes vegades els errors es cometen en paraules a priori més fàcils: «Quan saben tant, moltes vegades busquen l’opció més difícil i això els fa equivocar-se amb paraules senzilles», ha sostingut.

Al plató en caminador

Notícies relacionades

Quant a la seva carrera dins de l’espai televisiu d’Antena 3, el qual va començar a presentar el 2020, Roberto Leal ha reconegut que li agradaria seguir molts anys més: «El format té 23 anys i jo 44. Em veig anant amb un caminador, ¿per què no?», ha dit fent broma.

El cert és que ‘Pasapalabra’ travessa una de les etapes amb més audiències de la seva història, per la qual cosa Leal té raons de pes per estar content. Sense anar més lluny, la nit del ‘Gran duel’ entre Rafa i Orestes va ser vista per un 27% d’espectadors a Catalunya i un 37,4% arreu del país, i es va acostar al 44% durant el minut d’or.