Tu i jo som tres.

La crítica de Monegal: «Vida meva, descansa», li diu Bárbara a Joan Carles

La crítica de Monegal: «Vida meva, descansa», li diu Bárbara a Joan Carles
2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Fervor monàrquic. Totes les teles transformades en parc temàtic sobre la reialesa britànica. I HBO Max ha aprofitat per estrenar ‘Salvar al Rey’, documental de tres capítols, resum de totes les gestes de bragueta, malifetes monetàries i enfonsament total de l’emèrit Joan Carles. Deien amb encert: després de molts anys de protecció mediàtica i ocultació dels seus excessos, ara es tracta de matar-lo per salvar la monarquia del seu fill. Exacte.

La gran novetat d’aquest treball, produït per Mandarina, Unicorn i Campanilla, i dirigit pel periodista Santi Acosta, és l’emissió d’alguns dels àudios que Bárbara Rey li gravava en el xalet que els havia muntat el Cesid (avui CNI) per a les seves trobades. «¿Com estàs vida meva? (...) Vida meva, un petonàs molt fort, dorm i descansa» , diu Bárbara. I el regi personatge contesta: «¿Et va bé que arribi a tres quarts de tres? (...) T’estimo molt». Més interessant és quan parlen de Roldán, Aznar i Felipe González. D’Aznar, el llavors Rei adverteix: «No té empenta». De Felipe González, després que Bárbara opinés «no entenc que amb els enrenous que té Felipe González la gent continuï votant el PSOE», l’avui emèrit afegeix: «No ho entenc, no».  

Notícies relacionades

I sobre la fuga de Roldán, el Rei informa a Bárbara: «La Guàrdia Civil diu que és millor trobar-lo mort». El documental ens va explicar que Bárbara Rey va estar sis anys gravant aquestes trobades. O sigui, que això és només un xarrupet. No sabem si aquestes gravacions existeixen encara en la seva totalitat. Qui sap, potser Villarejo en tingui alguna cosa. Ens van informar que el Cesid va pagar a Bárbara 600 milions de pessetes perquè callés, a més de contractacions a TVE i la televisió de València. Això ja ho sabíem, però encara estem esperant que aquestes cadenes públiques facin alguna catarsi.

De les seves caceres i gresques, per exemple a Romania, van explicar que Ceaucescu també ho tenia tot gravat. A la mort del dictador romanès, tràfec de maletins per recuperar-les. Un dia algú haurà de fer comptes de quant li ha costat a l’Estat muntar-li, i tapar-li, tots aquests escàndols. Documental oportú. Les teles estan produint aquests dies un contrast. Sobre Anglaterra es pregunten: ¿Carles III estarà a l’altura de la seva mare? Sobre la Monarquia d’aquí, en canvi, la cosa és diferent: ¡quina diferència entre el fill i el pare! ¡Ahh! És deliciós. És fantàstic.