Drets LGTBI

Peppa Pig incorpora una parella de mames lesbianes

La trama arriba després d’una petició que ha recollit més de 24.000 firmes

Imatge de la sèrie ’Peppa Pig’, una de les més seguides a Clan TV. 

Imatge de la sèrie ’Peppa Pig’, una de les més seguides a Clan TV.  / RTVE

2
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

En els temps que corren en què la societat està plena de diferents tipus de famílies, les sèries dedicades als més petits estan incorporant a poc a poc aquesta realitat a les seves històries i comprometent-se amb la lluita del col·lectiu LGTBI. És el que acaba de fer ‘Peppa Pig’, la famosa producció d’animació infantil, que ha incorporat a la seva trama, per primera vegada, una parella de lesbianes.

El moment s’ha viscut en l’episodi titulat ‘Familias’, emès al canal britànic Channel 5 aquesta mateixa setmana i que s’espera que arribi pròximament a Clan, el canal que emet aquesta famosa producció britànica a Espanya. En aquest capítol, el personatge de l’ossa polar Penny i els seus amics Suzi Sheep i Danny Dog havien de realitzar una activitat molt comuna a les escoles: dibuixar la seva família. I ella ho fa traçant les figures de dues osses polars.

Més de 24.000 firmes

«Soc Penny. Visc amb la meva mama i la meva altra mama. Una mama és doctora i una altra mama cuina espaguetis. ¡M’encanten els espaguetis!», explica la Penny la mar d’espontània davant els seus amics, en un capítol que no ha arribat a la sèrie per casualitat: es produeix després d’una petició perquè ‘Peppa Pig’ presentés una parella del mateix sexe en una de les seves històries i que ha recollit més de 24.000 firmes.

Notícies relacionades

Aquesta trama ha propiciat un bon enrenou a Twitter, com ja va passar, per exemple, amb una altra sèrie d’animació infantil, ‘Star contra las fuerzas del mal’, quan va presentar el seu primer personatge bisexual.

«Ni tan sols Peppa Pig està fora de perill. Deixeu els nens tranquils», comenta un usuari. «Hauries d’avergonyir-te si ets un adult amb nens i estàs molest amb ‘Peppa Pig’. Els teus fills coneixeran gent gai i nens criats per gent gai. Només li està fent un flac favor al seu fill, limitant la seva perspectiva de la vida», replica una altra internauta, defensant aquesta trama de la sèrie.

Temes:

Animació