A ‘Cine de barrio’

Pepón Nieto denuncia que TVE volia vetar l’emissió de ‘Perdona, bonita, pero Lucas me quería a mí’

Finalment ‘Cine de barrio’ sí que emetrà el film i la cadena argumenta que es va tractar d’un malentès en la qualificació de la pel·lícula

Pepón Nieto denuncia que TVE volia vetar l’emissió de ‘Perdona, bonita, pero Lucas me quería a mí’
3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dimarts 28 de juny se celebra el Dia de l’Orgull i, per commemorar aquesta reivindicació del col·lectiu LGTBI, el programa de TVE-1 ‘Cine de barrio’ tenia previst emetre la pel·lícula ‘Perdona, bonita, pero Lucas me quería a mí’, un film dirigit per FélixSabroso i Dunia Ayaso el 1997. Tanmateix, un dels protagonistes, Pepón Nieto, ha denunciat a través de Twitter que la cadena havia vetat la cinta i que la volia substituir per un altre títol, tot i que al final sembla que sí que s’emetrà.

Segons explica Nieto, fa dues setmanes va gravar la tradicional entrevista que la presentadora del programa, Alaska, realitza amb un dels actors de la pel·lícula que després s’emetrà a ‘Cine de barrio’. Però assegura que fa uns dies va rebre una trucada del programa comunicant-li que finalment no es projectaria. «Hi havia ordres de directius de la cadena que se suspengués l’emissió. Em van assegurar que algú de la cadena em trucaria per explicar-me el motiu de la cancel·lació del programa», afirma l’actor.

Una franja poc adequada

«Quan els vaig avisar que publicaria aquest text, em va trucar una directiva de TVE assegurant-me que posarien la pel·lícula el dia 6 d’agost, que no els semblava adequada per a aquesta franja horària. Li vaig preguntar si la franja horària del programa canviaria d’aquí al 6 d’agost i em va dir que no. Estic segur que si la pel·lícula no ha canviat en els últims 25 anys, tampoc ho farà d’aquí al 6 d’agost», prossegueix Nieto.

L’actor atribueix la decisió de canviar l’emissió de ‘Perdona, bonita, pero Lucas me quería a mí’ per la pel·lícula ‘Me debes un muerto’, de Concha Velasco i Manolo Escobar, al fet que «hi havia banderes multicolors que decoraven el plató i fins i tot Alaska en portava una al vestit».

«No sé qui és el responsable d’aquesta última decisió. El que sí que sé és que a hores d’ara es veta una pel·lícula que ja estava planificada i un programa que ja estava gravat», es queixa Nieto, que destaca que el film té una qualificació per a majors de 13 anys i que en la franja de ‘Cine de barrio’ es poden emetre pel·lícules per a públic fins i tot major de 16. De fet, en els últims 25 anys, la pel·lícula de la discòrdia s’ha emès tres vegades.

‘Perdona, bonita, pero Lucas me quería a mí’ està protagonitzada per tres companys de pis homosexuals que s’enamoren d’un nou inquilí, Lucas, un noi heterosexual (Alonso Caparrós) que finalment apareix mort, situació que desencadena la trama humorística.

Notícies relacionades

«Que curiós. A ‘Perdona, bonita’ també hi ha un mort. Una pena que tinguem encara tants morts als armaris i que ningú a la nostra televisió pública s’atreveixi a treure’ls la pols, treure’ls fora i enterrar-los d’una punyetera vegada», lamentava de forma sarcàstica Nieto a Twitter, que hores després anunciava la rectificació de TVE. «M’acaben de trucar de TVE i m’asseguren que aquest dissabte emetran el programa que havíem gravat i, per descomptat, la pel·lícula. Tots a disfrutar de ‘Perdona, bonita, pero Lucas me quería a mí’», conclou.

Des de TVE argumenten que es tracta d’un problema sorgit per la qualificació de la pel·lícula, però que ja està solucionat. Així ho explica José Pablo López, director de continguts generals de RTVE, que assumeix la responsabilitat del malentès.