Format d’èxit de TV-3

El que se sap i el que no se sap de la final d’‘Eufòria’

La Mariona, el Triquell o la Núria aconseguirà aquest divendres al seu somni de ser el guanyador o guanyadora de la primera edició del ‘talent’ musical

Abans de la gala, que emet en directe TV-3 a les 22.05, hi haurà un especial, ‘Eufòria ens mou’ (19.30), que mostrarà els preparatius

El que se sap i el que no se sap de la final d’‘Eufòria’
4
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El fenomen arriba a la seva fi. Més ben dit, a la final. Perquè, tot i que aquest divendres se celebrarà l’última gala en la qual els tres finalistes, Mariona, Triquell i Núria, lluitaran per aconseguir el títol de guanyador o guanyadora, al ‘talent’ musical de TV-3 li queda llarga vida, a jutjar per l’èxit d’audiències (un 25,7% en la segona semifinal de divendres passat) i el ‘fandom’ que ha aconseguit crear. Uns fans cada vegada més joves, com es va poder veure en aquesta última gala, que va tenir un 75% d’espectadors d’edats compreses entre els 4 i els 12 anys

Un dels al·licients d’aquest concurs musical, que ha anat prenent forma programa rere programa, són les sorpreses, per la qual cosa a cada gala s’anava anunciant una novetat: que si el guanyador, a més del contracte discogràfic, cantaria amb Miki Núñez (presentador del ‘talent’ junt amb Marta Torné) la cançó de l’estiu de TV-3; que si també participaria en el disc de ‘La Marató’; que si hi hauria repesca per donar una oportunitat als preferits del públic... I en aquesta gala final una d’aquestes sorpreses seran les cançons que interpretaran els finalistes en la primera ronda. Només se sap que els temes tindran aire de gala final i, atenent el títol del programa, seran una demostració d’eufòria. I, també, que cada concursant interpretarà una cançó en anglès i una altra en català, d’artistes com Adrià Puntí, Dua Lipa i Jessie J. En aquesta primera ronda, els temes són una elecció del cantant, mentre que en la segona, que serà la decisiva, les cançons han sigut escollides pel programa.

També es coneix la mecànica, que és l’habitual en aquest tipus de formats. L’elecció constarà de dues rondes. En la primera cantaran els tres finalistes i el públic, tant el del plató com el que és a les seves cases, votarà el seu favorit (en l’aplicació, gratuïta, de la web de TV-3). Els dos concursants amb més percentatge passaran a la segona ronda, mentre que el que obtingui menys vots quedarà en tercera posició, que ja serà la definitiva. Això sí, no es quedarà sense oferir una segona actuació, ja fora de concurs. En la segona ronda tornaran a cantar els dos concursants que quedaven en competició, i de nou el públic serà qui decidirà. 

Hi seran els 16

S’ha anunciat, així mateix, que hi seran presents els 16 concursants i que tots oferiran conjuntament una actuació que servirà com a obertura musical. I també el paper que tindran la resta de concursants, 13 en total, que s’han quedat al camí. És a dir, el Pedro, l’Edu, la Scorpio, la Clàudia, el Joan, l’Estela, el Chung-Man, la Llum, la Laura, la Nerea, el Pep, l’Alvert i la Looa. Ells seran els encarregats de fer les segones veus als finalistes, una tasca que ha tingut molta importància al llarg del ‘talent’ i que podia portar a la nominació.

Com ja va passar a les semifinals, el jurat (Elena Gadel, Marc Clotet i Lildami), els ‘coachs’ (Jordi Cubino, Carol Rovira, Daniel Anglès, Albert Sala i Aina Casanovas) i el temut VAR musical (on es detectaven els errors imperdonables ) es limitaran a fer una valoració de les actuacions i a comentar la trajectòria del cantant al llarg del concurs, però, afortunadament per a ells, no hauran de decidir qui serà el guanyador o guanyadora. Una tasca que si ja era difícil, ara resulta impossible a causa de l’alt nivell dels tres finalistes. Per la qual cosa serà el públic el que es deixarà portar per les seves preferències. Així mateix, el grup convidat (n’hi ha un a cada gala) serà la banda barcelonina Sidonie, però en aquesta ocasió també hi haurà una altra actuació sorpresa. El que no se sap encara, és clar, és qui resultarà guanyador o guanyadora, però veient el nivell dels tres finalistes, qualsevol d’ells s’ho mereixerà. La que segur que ha guanyat és TV-3, que ha trobat una fórmula per atrapar el públic adolescent i, vistes les coses, l’infantil.

 Escalfant motors amb ‘Eufòria ens mou’

Tot i que la gala comença al seu horari habitual, les 22.05, s’escalfaran motors des de les 19.30 hores, i fins a les 21.00, amb l’especial del magazín vespertí ‘Tot és mou’, ‘Eufòria ens mou’. En aquest es mostraran els preparatius per a aquesta gran final. L’espai, que estarà presentat per Jordi Gil, mostrarà com viuen la gala final els familiars i veïns dels tres finalistes als seus llocs d’origen, Valls, en el cas de la Mariona; Santa Pau, en el de la Núria, i Sant Quirze del Vallès, en el del Triquell, on s’han instal·lat unes pantalles gegants per viure la gala en comunitat.

Notícies relacionades

Així mateix, l’especial ensenyarà les bambolines del programa: la sala de maquillatge i camerinos del jurat, la reunió prèvia dels ‘coach’ i els assajos al plató 1, acompanyats pels presentadors, Marta Torné i Miki Nuñez. També es donarà la la benvinguda als 13 concursants que no competeixen. I se seguirà molt de prop els moments previs a la gala, coneixent les impressions dels tres finalistes i els seus familiars.

A més de Gil, participaran en aquest desplegament especial fans del ‘talent’, com Elisenda Carod, i professionals de ‘Tot és mou’ com Laia Ferrer, Míriam Riau i Georgina Arnau, els reporters dels serveis informatius Yolanda Marzabal, Neus Santamaria i Arnau Caralt, i els dos presentadors de Twitch d’‘Eufòria’, Xènia Casado i i Long Li Xue.