Petits fans

Els nens s’apoderen del comandament a distància davant el fenomen ‘Eufòria’

El 75% dels espectadors de la segona semifinal estaven a la franja dels 4 als 12 anys

Les audiències obtingudes en aquesta última gala han arribat al rècord del 25,74% de quota de pantalla

Els nens s’apoderen del comandament a distància davant el fenomen ‘Eufòria’

TVC

1
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Que el ‘talent’ musical ‘Eufòria’ s’ha convertit en un fenomen entre els joves ja és un fet constatat. Els primers a convertir-se en fans del concurs han sigut, com era de preveure, els joves entre 13 i 24 anys. Tot i que, al ser un espai molt familiar, també els pares i els avis van començar aviat a interessar-se pel format. I fins i tot a agafar carinyo als ‘eufòrics’ i ‘eufòriques’. Però les últimes dades apunten que ha irromput amb força una nova franja: ¡la dels nens entre 4 i 12 anys! I no és testimonial: el 75,3% dels qui van veure la segona semifinal del dia 11 passat eren nens i preadolescents. «Els nens s’han apoderat del comandament a distància», resumeix Cristian Trepat, cap de Programes d’Entreteniment i Actualitat de TV-3.

Notícies relacionades

Aquesta última inesperada dada se suma a la bateria de rècords que està aconseguint el ‘talent’: la segona final la van veure 398.000 persones, cosa que suposa ni més ni menys que un 25,7% de quota de pantalla. I no oblidem que els divendres, a la mateixa hora, Antena 3 ofereix un format que va dirigit a un públic semblant : ‘La voz kids’. D’ells, el 75,3% eren nens de 4 a 12 anys (els nous fans), el 18,7%, joves de 13 a 24 (casualment ara és el percentatge més baix); el 26,1%, de 25 a 44 anys (¿seran aquí els pares?) ; el 20,7%, de 45 a 64 anys (¿són els pares i avis?), i el 27,1%, de més de 65 anys (¿els avis?). Les votacions d’aquesta gala també van arribar al nombre més alt: un total de 127.000 vots.

I la final és a la cantonada. Divendres, 17, a les 22.05 comença la carrera per conèixer el guanyador o guanyadora d’aquesta primera edició d’entre els tres finalistes: Triquell, Mariona i Núria, que, com la resta de concursants, ja s’han convertit en veritables referents per a aquests petits, aportant-los valors com la cultura de l’esforç, el companyerisme, la diversitat, tant en orígens dels catalans com d’identitats de gènere i l’ús del català com a llengua d’oci. 

Twicht busca rècord amb 30 hores d’emissió