Torna dilluns a TVE-1

Pepe Rodríguez: «Verónica Forqué va ser feliç a ‘Masterchef’»

«Jo era timidíssim. La cuina em va ajudar una mica a socialitzar», ressalta el jurat del concurs, que estrena la desena temporada a TVE-1

Pepe Rodríguez: «Verónica Forqué va ser feliç a ‘Masterchef’»

RTVE

3
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Pepe Rodríguez (Illescas, Toledo, 1968) no pot evitar somriure cada vegada que veu les imatges de la seva primera vegada a ‘Masterchef’, el talent show gastronòmic que aquest dilluns 18 d’abril estrena a TVE-1 (22.10 hores) la desena temporada. El jurat més sorneguer del concurs porta nou anys immers al remolí televisiu, on en les edicions mai hi ha faltat els anònims, les ‘celebrities’, els nens i els avis, i li costa fins i tot imaginar com era la seva vida abans que els platós es convertissin en el seu dia a dia, sempre en constant equilibri amb el seu restaurant, El Bohío (una estrella Michelin), i la seva família, com a pare de tres fills.

En el programa estrella de la cadena pública, l’hem vist emocionar-se, enfadar-se, deixar anar crits, morir-se de riure, disfressar-se i assaborir un èxit mediàtic que, assegura, mai va ser entre els seus plans. «Jo era un oncle feliç, de poble, amb una vida plena», recalca a EL PERIÓDICO, també en el terreny professional. «Per ser bon cuiner no cal sortir a la tele, però tampoc tots els cuiners serveixen per la tele. Quan s’encén la llumeta vermella s’ha de parlar, has de ser tu mateix, i no tothom val per això perquè no ens desenvolupem igual», considera el xef, que es va atrevir a deixar sense taula el rei emèrit en persona.

Va ser el dia gran de les festes del seu poble, Illescas, i al principi va pensar que li estaven fent una broma. «El cambrer em va portar el telèfon i em va dir que em trucava el rei Joan Carles. Jo em vaig pensar que era el Carlos Latre, que és un catxondo, o qualsevol altre humorista», confessa. «Em demanava taula per a aquell dia per venir a El Bohío amb l’ambaixador dels EUA, però jo li vaig dir que ho sentia, que estàvem desbordats, que si volia el convidava a casa meva. I quan li vaig penjar, als cinc minuts, em truca Rafael Ansón, llavors president de l’Acadèmia Espanyola de Gastronomia, per preguntar-me que com era que no podia fer-hi res. ¡Però és que el restaurant estava fins dalt i no trauria una taula per ficar-lo a ell!», es justifica.

«Nen timidíssim»

La vida d’aquest fervent madridista sempre ha estat lligada als fogons, perquè es va criar entre les olles de la fonda dels seus pares. «Feia els deures al taulell o a la cuina», recorda sobre la seva infància de «nen timidíssim». ¡Qui ho diria, veient-lo avui! «Mai hauria concursat a ‘Masterchef júnior’, m’amagava sota de la taula quan venia gent a casa. Jo crec que la cuina em va ajudar una mica a socialitzar», afirma.

Va passar a exercir de cambrer al negoci familiar i va acabar a la cuina «per obligació». «Perquè un dia cuinava el meu germà, un altre jo, i al final li vaig dir que era millor no canviar més i que em quedava jo als fogons», rememora. Pura practicitat. No creu que cap dels seus tres fills continuï amb la saga... tot i que mai se sap. «Jo és que de petit vivia al restaurant, i és molt difícil desprendre’s d’això. Els meus fills, en canvi, senten les coses que passen al restaurant des de casa, així que el vincle no és el mateix».

Classes de ioga

Després de la polèmica del suïcidi de Verónica Forqué, la seva protegida a ‘Masterchef celebrity 9’, moltes mirades van tornar cap a Rodríguez, el jutge pel qual l’actriu sempre havia sentit predilecció. De fet, les seves classes compartides de ioga van donar alguns dels millors moments al xou.

Notícies relacionades

Ell no entén les crítiques irades que hi va haver contra el concurs, tot i que no vol entrar a valorar si van ser injustes. «La gent veu que va morir molt a prop de quan va acabar el programa, i pensa que va ser per tot el que s’ha dit sobre ella, però és que Verónica tenia un problema enorme al cap des de fa anys. Era la bondat personificada, jo no tenia ni idea que havia tingut totes aquestes depressions», remarca.

«Si no has tingut mai res així a casa teva, no saps de què estàs parlant, i és tan fàcil i gratuït deixar anar una perla a les xarxes socials... Verónica va ser feliç a ‘Masterchef’ amb nosaltres, i em quedo amb això», conclou.