CITA AMB ELS REIS

¿On veure a la tele la Cavalcada de Reis de Barcelona?

Aquest dimecres, 5, a les 18.55, TV-3, El Super 3, TVE-1 i RTVE Play Catalunya retransmeten el pas dels Reis per la capital catalana

Mari Pau Huget i Paula Alós, als canals de TVC, i Tània Sarriàs, Àngel Pons i Natàlia Sánchez, als de RTVE, presenten els programes

¿On veure a la tele la Cavalcada de Reis de Barcelona?
3
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les restriccions imposades per aquesta sisena onada de la pandèmia no han evitat finalment que es visqui amb il·lusió la cita de l’any més esperada pels nens: la Cavalcada dels Reis d’Orient al pas per la seva ciutat. I si bé les cadenes públiques sempre han retransmès les del seu territori, en aquests temps d’incertesa i d’aforaments reduïts, aquesta opció resulta més vàlida que mai. A Catalunya, TV-3 i El Super 3, a més dels canals de RTVE TVE-1 i RTVE Play Catalunya oferiran aquest dimecres, 5 (18.55) les seves retransmissions, en català, per als qui la volen veure des del sofà de casa seva.

Així, els dos canals de TVC, després d’uns especials del concurs ‘Atrapa’m si pots’ (17.55) amb nens emetran, simultàniament, a partir de les 18.55 el programa especial ‘Nit de Reis’ amb dues presentadores que representen dues generacions. D’una banda, una d’històrica com Mari Pau Huguet, que a més d’estar al capdavant de nombrosos programes de TV-3 des de 1986 també ha retransmès Cavalcades, festes de la Mercè i Campanades. I de l’altra, la joveníssima debutant en programes en directe com és Paula Alós, que després de guanyar la quarta edició de ‘MasterChef Junior’ es va posar al capdavant del programa ‘Manduka’, al Super 3. Una i altra mostraran els seus dos estils de comunicar per arribar tant al públic infantil com als adults, que també disfruten d’aquesta cita amb els Reis.

David Its Me i Miki Núñez

I hi haurà novetats, a part que els Reis d’Orient compartiran carrossa i estrenaran vestuari amb mascareta i banda sonora: les que es podran veure a les de Barcelona, la de l’Estel i la de Carboners. I es presentarà un nou patge, Olmut, que amb els seus set metres d’altura resultarà bastant impressionant. A peu de carrer, David Its Me, el jove presentador de ‘Top or fail’ al canal Super3, seguirà les carrosses per fer preguntes al públic i mostrar divertits reportatges que ha preparat.

També participaran els cantants Miki Núñez i Sara Roy, que explicaran els seus records i anècdotes de les Nits de Reis, parlaran dels seus projectes professionals, hauran de passar un divertit test a l’estil dels de Tik Tok i cantaran el seu èxit conjunt ‘Tot és més fàcil’. I el pastisser Cristian Escribà, que explicarà la història d’aquest dolç, curiositats, alguns trucs de com fer-lo i deixarà a l’audiència visitar el seu obrador. L’expert Amadeu Carbó ensenyarà curiositats de la història dels Reis d’Orient, així com Jordi Agulera i l’equip de l’Info K ensenyaran com diferenciar entre camells i dromedaris. I el simpàtic Mic recordarà als més petits la importància d’anar-se’n a dormir ben aviadet.

A TVE-1 i en català

Notícies relacionades

Els canals de RTVE reprenen aquesta tradició –l’any passat la seva presència es va limitar a una posada en escena estàtica al Fòrum– de la mà de la presentadora del programa cultural ‘Punts de vista’ (La 2), Tània Sàrrias, i el presentador d’‘España directo’ (TVE-1), Àngel Pons, acompanyats de la periodista de Ràdio 4 Natàlia Sánchez, que retransmetran l’arribada dels Reis des d’un escenari situat a la plaça de Catalunya. Com sempre, Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran a les 16.00 hores al port de Barcelona amb el pailebot ‘Santa Eulàlia’, moment que es podrà seguir en directe a RTVE Play. A partir d’allà iniciaran el seu recorregut pels carrers de Barcelona, que acabarà a la Font Màgica de Montjuïc, i que retransmetrà TVE-1 en català.

Per fer-los més curteta l’espera, RTVE Catalunya iniciarà la retransmissió per TVE-1 (18.55) amb un especial de dos capítols d’‘Els Lunnis’ en català (tot i que els simpàtics personatges tindran les mateixes veus que en castellà, ja que els actors que els deixen la seva són tots catalans), amb una temàtica molt pròpia per a aquestes dates: ‘El tortell de reis’, on es mostren tots els secrets d’aquest típic pastís i ‘L’Olentzero’, on descobriran aquest personatge, un carboner que porta regals el dia de Nadal.

Temes:

TVE