Guanyadora d’‘Insiders’

Nicole Delgado: «Quan puges al carro del ‘reality’, ja no en pots baixar»

La jove canària trans aconseguirà complir el seu somni amb els 100.000 euros de premi: l’operació de canvi de sexe

La concursant es mostra satisfeta d’haver superat els durs jocs mentals a què sotmet el programa

Nicole Delgado: «Quan puges al carro del ‘reality’, ja no en pots baixar»

Netflix

3
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

És la primera guanyadora d’aquest joc mentalment recargolat que ha resultat ser ‘Insiders’, el primer ‘reality’ de Netflix, una espècie de ‘Gran hermano’ en què tot és totalment imprevisible. Els concursants, que al principi creuen que segueixen en el càsting i desconeixen que estan sent gravats (els envoltaven 150 micròfons i 70 càmeres ocultes), lluiten per millorar l’algoritme de la seva personalitat per continuar concursant, sense saber que res és el que sembla. Nicole Delgado, una canària trans de 27 anys, ha sigut la guanyadora, i amb els 100.000 podrà fer realitat la seva somiada operació de sexe. En el seu currículum podrà posar: experta en ‘realitys’ d’alt voltatge.

Es nota que sabia com espavilar-se en un ‘reality’. Però ¿s’esperava tal nivell de manipulació?

No. Sabia que ens podien estar enganyant, però no a aquests nivells. Ha sigut molt fort mentalment. Però també m’ha enfortit viure aquesta experiència.

Al principi no sabien que els estaven gravant. ¿La preocupava el que va poder fer o dir?

No, perquè soc una persona molt real. No em penedeixo del que dic. A més, soc molt coherent i m’agrada molt la meva personalitat. I no m’importava el que es pogués emetre de mi, perquè hi vaig anar per a això.

Prova rere prova, els altres concursants s’anaven desmuntant, però vostè aguantava els envits.

Deu ser d’encaixar tantes garrotades en la vida. Estava disfrutant tant, que si m’estaven enganyant, doncs mira, filla, si això et serveix per al ‘reality’... Em van agradar tots els jocs que van fer per molt durs que fossin. No canviaria res del que vaig viure allà dins. I ho tornaria a repetir. 

Des del minut 1 compartia estratègies amb Iván Molina. ¿Es va fer la seva amiga perquè era el rival més complicat o perquè s’assemblen?

Jo el vaig conèixer a fora, en els càstings, i es va convertir en el meu amic i el meu confident. Jo no anava amb cap estratègia, i anava mirant de cuidar-lo i que no el manipulessin, com així van fer. Ell anava per lliure. I estava més amb el grup que era l’oposat a mi. I ell no es va saber posicionar i l’estratègia que portava se li va truncar.

No li va agradar gaire que entaulés una relació amb Estefanía. ¿Potser això va fer que perdés una mica els reflexos al jugador de pòquer?

Doncs no ho sé. Jo no interferiré en aquesta relació.

Iván estava enfadadíssim quan vostè va guanyar. ¿Han fet les paus?

Ara mantenim una bona relació. És una cosa recent que s’ha de guarir. Però es quedarà en una cosa anecdòtica. Va ser un joc i el vam viure tots dos molt intensament. A més, que dos amics s’enfrontin per un joc, ¿hay una cosa més real que això? 

Tot era mentida. Fins i tot allò dels algoritmes. ¿Realment va intentar ser més empàtica?

Si et mantenies al ‘reality’ millorant el teu algoritme, òbviament ho intentes. Però va arribar un moment en què vaig pensar: filla, doncs fes-me fora. Què més puc fer per millorar aquesta empatia... I quan vaig veure que era mentida, vaig dir: «Gràcies, senyor. Soc la dona més empàtica del món».

S’ha emportat els 100.000 euros. Podrà complir el seu objectiu, ¿operar-se per al canvi de sexe?

¡Ho puc portar a terme unes 5 o 6 vegades! I estalviar. És molt important estalviar en aquesta vida. Jo soc una experta estalviadora.

Notícies relacionades

¿Es presentarà a un altre ‘reality’? 

M’encantaria. Li he agafat el gust a això. Quan et puges al carro del ‘reality’, ja no en pots baixar.