Estrena aquest dijous

‘Insiders’: el ‘reality’ de Netflix per recuperar la naturalitat del gènere que va posar de moda ‘GH’

Najwa Nimri presenta el xou, que enreda els concursants fent-los creure que són en un càsting

‘Insiders’: el ‘reality’ de Netflix per recuperar la naturalitat del gènere que va posar de moda ‘GH’
2
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Des que Mercedes Milá inaugurés un ja llunyà 23 d’abril del 2000 l’‘experiment sociològic’ de l’ull que tot ho veia de ‘Gran hermano’, els ‘realities’ han evolucionat tant que poc queda de la innocència d’aquells primers inquilins que es van aventurar a entrar a la famosa casa de Guadalix de la Sierra. Avui dia tot aquell que es fiqui en un concurs d’aquestes característiques sap a allò que va (diners, trampolí mediàtic...) i pot tenir mínimament preparada una estratègia a seguir davant de les càmeres. ¿Però i si creus que no t’estan gravant?

Netflix busca recuperar la frescor i espontaneïtat d’aquest gènere amb ‘Insiders’, el seu primer ‘reality’ a Espanya, que arriba a la plataforma aquest dijous 21 d’octubre amb l’objectiu de reivindicar un gènere que cada cert temps ha aixecat les suspicàcies del públic, que moltes vegades es qüestionava la veracitat de les històries dels participants. Per a això, l’as a la màniga que té guardat el xou és enredar els concursants fent-los creure que no estan en el programa mateix, sinó en la fase final del càsting que li en donaria accés.

«¿Ens comportem igual quan pensem que ens estan gravant o canviem la manera d’actuar quan sabem que ningú ens veu?» es pregunta a l’inici del programa Najwa Nimri, la presentadora, que els concursants sempre veuen a través d’una pantalla i que, amb els seus gestos i entonació, recorda el seu personatge de la inspectora Sierra a ‘La casa de papel’. És un dilema que sap esprémer ‘Insiders’ quan fa que els participants s’enfrontin a les imatges registrades a la casa sense el seu coneixement, en les qual moltes vegades actuen de manera oposada al que asseguraven en les entrevistes prèvies.

Les bambolines del programa

Aquesta estratègia, a més, permet a l’espectador indagar entre les bambolines del xou, veient des de què hi ha al darrere de les càmeres a com l’equip perpetra els cops d’efecte per descol·locar els concursants. Perquè els participants, per no saber, no coneixen les proves a què s’enfrontaran, quan es produiran les expulsions ni quants d’ells estaran finalment en aquest ‘reality’ que, en veritat, va començar tot just entrar al plató a mig muntar. L’únic que saben és que el sucós premi en joc és de 100.000 euros.

Notícies relacionades

Al llarg de set episodis que resumeixen una experiència de 12 dies, els 13 joves que entren a ‘Insiders’ conviuen en un plató de 1.600 metres quadrats amb més de 250 micròfons ocults i 70 càmeres amagades, 23 de les quals, en qualitat cinematogràfica. Tots arriben sense saber gaire bé on es posen i amb unes estratègies que, a poc a poc, aniran desmuntant-se dia a dia.

Amb la idea de mantenir la naturalitat que ha d’imperar en el xou, Netflix ha rodat diverses temporades d’‘Insiders’ abans de l’estrena, per evitar que els futurs nous concursants puguin arribar ja amb els deures fets.

L’‘Amor con fianza’ de Mónica Naranjo