TU I JO SOM TRES

La crítica de Monegal: Un paella d’arròs al ‘Telenotícies’, ¡volant!

La crítica de Monegal: Un paella d’arròs al ‘Telenotícies’, ¡volant!
1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Veig que al ‘TN migdia’ (TV-3) s’han vist obligats a donar finalment una pinzellada sobre la colla pessigolla que dimarts es va endrapar una paella d’arròs a la Catalunya Nord, i es van fer aquella gloriosa foto que, sent un grup de 21, cap porta mascareta, o sigui, tots amb el morro a l’aire.

Dic que TV-3 s’ha vist obligada finalment a treure-ho perquè en seu parlamentària ja hi ha hagut interpel·lacions i queixes del comuns, PSC, PP, Cs i Vox, assenyalant que el vicepresident Puigneró, participant de la foto, és un polític totalment irresponsable. Ha donat una imatge deplorable –assenyalaven– en ple rebrot de la pandèmia, i quan estan prohibides les reunions de més de 10 persones.

Fins aquí, la informació sobre el cas. Anem ara al que és televisivament rellevant, o sigui, com TV-3 ens ho ha explicat. Cap d’aquestes interpel·lacions parlamentàries han sigut ensenyades. Només han dit que la foto «ha generat controvèrsia», i sobre Puigneró van afegir que l’oposició «l’ha criticat i li ha demanat explicacions». No han informat de l’advertència que li va llançar el seu company al Govern, el conseller Argimon, dient-li en seu parlamentària: «Tothom ha de complir les normes, i més un responsable polític». Tampoc no han dit ni piu sobre les protestes de persones rellevants, com les del president del Col·legi de Metges de Barcelona, el doctor Jaume Pedrós.

Per al que sí que ha servit aquest ‘Telenotícies’ és per transformar-se en portaveu del vicepresident Puigneró. La mateixa presentadora del ‘TN’ ens detallava, en aquest cas sí, amb molta rotunditat: «El vicepresident afirma que és una qüestió d’àmbit privat i que es complien les mesures que decreta el Govern francès».

¡Ah! Aquesta tasca que fa contínuament TV-3, instituint-se en agent de premsa al servei de qualsevol notable processista que cometi alguna infracció, actua com un ‘trompe-l’oeil’ a la parròquia que els està mirant.

Notícies relacionades

D’una banda, tapen i silencien el que no els agrada, de l’altra, publiciten, defensen i remarquen el que els interessa, i així van dibuixant un paisatge irreal i manipulat. El missatge que es desprèn de la colla de la Catalunya Nord està molt clar: els que endrapen l’arròs són ells, a nosaltres només ens queda mirar.

¡Ahh! Els desitjo un bon agost. Al setembre, si vostès ho desitgen, tornarem a trobar-nos.