Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: Liquiden el dret de protecció al menor

La crítica de Monegal: Liquiden el dret de protecció al menor
2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Un jutge s’ha pronunciat sobre l’infame negoci que està realitzant Tele 5 amb l’anomenat ‘cas Rocío Carrasco’. Ho va ressaltar ahir amb encert aquest diari, i també ‘El Faro de Vigo’, entre altres mitjans, entre els quals, la cadena pública de Galicia TVG.

Es tracta del jutge José Antonio Vázquez Taín, un magistrat d’enorme prestigi, considerat a Galícia com un heroic referent per la seva valenta persecució del narcotràfic. Vázquez Taín ha advertit que en aquesta sèrie per capítols que ha muntat Tele 5 al voltant de Rocío Carrasco i la seva família, referent a la seva filla Rocío Flores, conculca totalment el dret de protecció al menor, ja que s’aboquen denúncies, comentaris, imatges i històries contra Rocío Flores quan aquesta era menor d’edat.

Notícies relacionades

Assenyala el jutge Taín: «L’emissió d’aquesta sèrie hauria de ser cancel·lada per la Fiscalia d’ofici. Rocío Flores podria perfectament denunciar la difusió d’aquest programa, ja que s’està violant la intimitat explicant fets que van passar quan era menor». Celebro que es doni visibilitat –i no s’oculti o menystingui– aquesta veu autoritzada i de prestigi. Fa temps que adverteixo en aquesta columna que tot aquest xou estil telenovel·la, per capítols, que ha muntat Tele 5, no ha sigut per trencar una llança contra la violència de gènere. Això els importa un rave. Ha sigut i és, senzillament, una maniobra comercial per fer un negoci rodó amb les misèries d’unes i d’altres, variant el focus de l’espectacle segons els ha convingut. Com ara, que una vegada espremut el tema del maltractament conjugal, han passat ràpidament a la fase de muntar i impulsar el mesquí escenari perquè assistim al combat ‘valetudo’ mare contra filla. Sense escrúpols. Sense manies.

Dins de la mateixa Tele 5 és molt significatiu el paper que està jugant –o més ben dit, que no vol jugar– Ana Rosa Quintana, l’estrella de la cadena líder dels matins. Des que va començar aquesta mercantilització televisiva familiar, fills inclosos, ‘Las mañanas de Ana Rosa’ han mantingut una postura molt crítica. Una sorprenent dissidència dins la mateixa Tele 5. Ana Rosa dona veu al matí a Rocío Flores, la recolza, mentre a les nits la dilapiden als ‘Deluxe’. Potser és un repartiment de papers. Jo m’inclino a pensar que ha brollat un punt de rubor, un punt de vergonya i de catarsi, dins de la mateixa Tele 5.