Nomenaments

Eva Arderius, nova directora d’informatius de Betevé

La periodista Eva Arderius.

La periodista Eva Arderius. / Betevé

1
Es llegeix en minuts

La periodista Eva Arderius ha sigut nomenada directora d’Informatius de Betevé, ha informat aquest divendres la cadena en un comunicat.

Llicenciada en Periodisme per la Universitat Ramon Llull (URL), Arderius ha treballat en mitjans televisius i radiofònics d’àmbit català.

Nascuda a Castellar del Vallès, es va iniciar en la professió de periodista a la ràdio de la seva localitat natal, abans de traslladar-se a Barcelona i començar a Betevé, on treballa des que tenia 22 anys.

A la televisió local ha fet de redactora, reportera, editora i presentadora de diversos programes. Ha presentat l’informatiu ‘btv notícies migdia’ i, després, va passar a ser la directora i presentadora de ‘Bàsics’. Des d’aquest programa ha informat de moments clau de l’actualitat de la ciutat, com les manifestacions pel procés, les protestes per la sentència dels presos o la pandèmia del coronavirus, així com dels moviments socials i les protestes veïnals de la ciutat.

Arderius col·labora també a la secció d’Opinió d’EL PERIÓDICO.

Notícies relacionades

Arderius és també autora del llibre ‘Una altra Barcelona’ (Grup Enciclopèdia), en què recull deu històries de testimonis d’habitants de la ciutat per retratar «la cara més desconeguda» de l’urbs i mostrar com lluiten contra problemes com els desnonaments i la precarietat laboral, o defensen la integració amb l’associacionisme veïnal.

«Hi ha una part de Barcelona que es coneix molt. No obstant, hi ha una altra Barcelona que no es coneix tant», amb referència a les persones que ho passen pitjor, que no han superat la crisi, pateixen desnonaments i no poden pagar les factures. Les 10 històries recorden els moviments que els veïns van protagonitzar als anys 70, tot i que la periodista defensa que el llibre «és la fotografia d’ara», quan s’està produint una segona onada de mobilització veïnal.