ESTRENA

Mònica Terribas i Jordi Basté es posen al capdavant de ‘Nexes’

El nou programa de TV-3 és en format ‘talk show’ de curta distància i de gran format que descobrirà les vivències de 100 persones anònimes

2
Es llegeix en minuts

En un desangelat i fred pavelló de 2.500 metres quadrats de la Fira de Barcelona s’ha instal·lat l’aclaparador, efectista i efectiu plató de ‘Nexes’, el nou programa presentat i dirigit per Jordi Basté i Mònica Terribas que TV-3 estrena dimecres dia 17 (22.05 hores).

‘Nexes’, un ‘talk show’ de «curta distància i gran format», en paraules del director de TV-3, Vicnent Sanchis, és un programa en el qual 100 persones, de manera voluntària, situades a sobre d’un immens espai dividit en forma de rusc d’abelles, respondran a preguntes que «tots ens hem plantejat en algun moment però que poques vegaedes ens hem atrevit a respondre en públic», en un intent de mostrar una renovada i moderna visió d’una societat catalana diversa i complexa.

Sobre la vida

«‘Nexes’ no és un debat, és un programa sobre la vida. Un espai per escoltar la vida i les decisions que prenem. No per jutjar la gent, sinó perquè tots ens hi sentim interpel·lats», va assegurar Terribas en la presentació del format dijous passat.

Per la seva part, Jordi Basté va revelar que els protagonistes de l’espai són els voluntaris i que ni Mònica ni ell no volen ser «ni el text ni els titulars de ‘Nexes’, serem un simple apunt a peu de pàgina».

¿Qui ha estimat? ¿Qui ha odiat? ¡Som una societat que menteix? ¡Sabem guanyar? ¿És veritat que sabem treballar? ¿Som solidaris? Són algunes de les preguntes que hauran de respondre els participants. En funció de la seva resposta es mouran d’un costat a l’altre del rusc.

En aquest punt la força tecnològica del plató cobra valor amb un espectacular desplegament de llum, so i  recursos visuals que mostraran als espectadors com es van formant els grups i els nexes que els uneixen.

«‘Nexes’ és un programa de molta improvisació. Passaran coses que no apareixen al guió»

Les següents repreguntes provocaran noves divisions binàries fins a trobar un o diversos protagonistes. Serà el moment en què Jordi i Mònica tornaran a la tarima per parlar amb ells i descobrir les raons, algunes de sorprenents però sempre sinceres, que hi ha darrere de les seves respostes.

Improvisació i sorpresa

En aquest sentit, ‘Nexes’ serà un programa viu, amb molta força i de molta improvisació. Passaran coses que no apareixen al guió i que ens sorprendran a nosaltres mateixos», va assegurar Basté.

Notícies relacionades

Compartir, mentir, començar, creure, odiar, divertir, escollir, sobreviure, guanyar i estimar seran els verbs sobre els quals gravitarà cada entrega d’aquesta primera temporada, i és que, com va afirmar Terribas, «el que vertebra el programa són els verbs, perquè les nostres accions fan que siguem com som. El que defineix la nostra biografia són els fets, que defineixen les accions».

Mesures anti-Covid

La pandèmia obliga a la cautela i ‘Nexes’ s’hi adaptarà. Test d’antígens als assistents, ventilació de l’espai, control de CO2, gelhidroalcohòlic i seients personals numerats són algunes de la mesures sanitàries que han pres els responsables de TV-3. «M’atreveixo a dir que ‘Nexes’ és dels primers programes de televisió a Europa ‘covid free’», va assegurar el presentador de l’espai al respecte. Un programa de 90 minuts que es gravarà en fals directe mentre duri el toc de queda nocturn.