A LA 2

‘La noche temática’ mostra les pors i obsessions d’Adolf Hitler

‘La noche temática’ mostra les pors i obsessions d’Adolf Hitler
1
Es llegeix en minuts

Amb motiu del Dia Internacional de la Commemoració en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust, ‘La noche temática’ analitza dissabte, 23 de gener, a les 23.30 hores, la malaltissa ment d’Adolf Hitler. Obsessionat per la seva seguretat personal, feia servir estratègies sorprenents per mantenir a ratlla les seves implacables pors. Una altra obsessió era París. Admirava la ciutat, però repudiava els francesos.

‘Poder y paranoia en el Tercer Reich’

Es va enfrontar a uns 40 atacs i intents d’assassinat. Es va escapar sense una rascada i va viure sempre angoixat per la seva pròpia mort. ¿Com es va protegir Hitler? Basat en arxius i testimonis d’historiadors i psiquiatres, aquest documental revela les pors més íntimes del dictador alemany.

Hitler va prendre extraordinàries mesures per protegir-se, com ara envoltar-se de guardaespatlles i fer servir estratègies sorprenents per mantenir a ratlla les seves implacables pors. Farà desenvolupar innovacions tecnològiques, com un tren transformat en fortalesa ferroviària, avions amb una escotilla especial que li permetran saltar en paracaigudes i fins i tot un cotxe blindat de cinc tones. Durant la guerra, es refugia en búnquers indestructibles construïts per tot Europa. 

‘Hitler en París’  

23 de juny del 1940. Després de la derrota de França davant l’Alemanya nazi, Hitler fa una visita llampec a París. Com a arquitecte fracassat, sempre havia somiat a descobrir aquesta ciutat com un simple turista. 

Notícies relacionades

Les seves visites a l’Òpera, el Concorde, els Camps Elisis i el Trocadéro el van sorprendre i van impressionar. Fins i tot va dir que aquell dia va ser «el moment més gran i bonic de la meva vida». Perquè, si Hitler menyspreava els francesos, estava estranyament fascinat per la seva capital, font d’inspiració del seu projecte Germània, la futura capital del món, que se suposava que superaria París en bellesa.

Gràcies a la gran quantitat d’imatges d’arxiu disponibles, aquest documental segueix pas a pas Hitler mentre visita París i revela l’ambigua relació del dictador amb la Ciutat de la Llum, entre la fascinació i la repulsió.

Temes:

Hitler TVE