TU I JO SOM TRES

TV3 i el singular cas del major Trapero

zentauroepp55616996 television monegal201027163301

zentauroepp55616996 television monegal201027163301

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Després de la sentència absolutòria de l’Audiència Nacional sobre el major Josep Lluís Trapero, he seguit amb gran interès el clima de satisfacció generalitzada que s’ha produït a TV3. En gairebé tots els programes de la casa, des d’‘Els matins’, els ‘TN’, el ‘Tot és mou’, fins a les matinades del ‘Més 324’, l’alegria és evident. El punt de sarcasme de ‘Polònia’ també va contribuir amb un ’esquetx’ formidable en el qual van escenificar Trapero  (Pep Plaza) servint a Pérez de los Cobos (David Olivares) la sentència en una olla, perquè se l’empassés sencera, i dient-li que no s’aixecaria de la taula fins: «Que no t’hagis menjat tota la merda que vau llançar sobre mi». I que anés engolint, sense patates ni res «l’atestat en el qual m’acusàveu de cooperar amb el govern independentista». ¡Ah! Precís esquetx. No només és humorístic, és demolidor. Efectivament. La sentència és claríssima respecte a això: el major Trapero no es va posar d’acord amb els que lideraven el procés independentista, ni va recolzar els seus actes, ni va posar els Mossos al seu servei. I és aquí, precisament, on sorgeix l’apassionant singularitat del  ‘cas Trapero’. L’enorme alegria que sacseja joiosament TV3 –el gran artefacte de propaganda independentista per excel·lència– resulta que es produeix per una sentència que el que certifica és que Trapero no recolza la independència. ¡Ahh! Sembla una incongruència.

Notícies relacionades

Aquesta particular situació politicotelevisiva la va ressaltar precisament a ‘El Palmar de Troya FAQS’ el filòsof i consultor cultural Xavier Fina. Estava convidat al temple com a quota dissident, i Fina va advertir precisament això: en vista de la sentència resulta que Trapero no és independentista, no recolza la desobediència i està en contra del que impulsa la ‘colla política indepe’. Però no va prosperar el seu argument. No va interessar aprofundir en la seva interessant reflexió.

Jo crec que TV3 sap molt bé el que celebra. Celebra l’extraordinària astúcia i habilitat de Trapero. Sabia perfectament que el disseny de l’operatiu era inútil i matusser. I que acabaria de forma canalla i vergonyosa, amb les imatges de les pallisses i les porres donant la volta al planeta. O sigui, el millor espot indepe de la història. ¡Ah! Mirin si és llest, i savi, el major Trapero, que, sent el protagonista d’aquest festival de satisfacció, no ha acceptat trepitjar, per ara, cap plató de ‘la seva’.