PREMIADA A SUNDANCE

Una campanya demana boicotejar Netflix per sexualitzar les nenes en la pel·lícula 'Guapis'

A l'agost la plataforma va haver de retirar el cartell del film francès premiat a Sundance i demanar disculpes

54841970 60

54841970 60

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Milers d’internautes han trucat des de les xarxes socials a boicotejar Netflix per estrenar a la seva plataforma la pel·lícula francesa ‘Mignonnes’, traduïda com a ‘Guapis’ a Espanya, en la qual, segons afirmen, se sexualitza les nenes que la protagonitzen.

Més de 200.000 tuits van utilitzar el ‘hashtag’ #CancelNetflix (suprimiu Netflix) dijous, convertint la campanya en tendència mundial a Twitter.

La primera onada de crítiques ja va arribar a l’agost. Llavors Netflix es va veure obligada a retirar el cartell promocional del cartell, i a demanar perdó per utilitzar una imatge «inapropiada», segons va afirmar en un comunicat.

A la dreta, el cartell que va aixecar polseguera als EUA.

Protestes als EUA

Als Estats Units, els atacs van provenir de totes les tendències polítiques, però especialment de files conservadores republicanes, incloent-hi alguns candidats a integrar el Congrés nord-americà per aquest partit.

«La pornografia juvenil és il·legal als Estats Units», va tuitejar DeAnna Lorraine, que va ser candidata a diputada per Califòrnia pel partit del president Donald Trump.

La pel·lícula de Maïmouna Doucourépremiada al prestigiós festival cinematogràfic de Sundance, explica la història d’Amy, una parisenca d’11 anys que s’ha de moure entre les regles estrictes de la seva família senegalesa i la tirania de l’aparença que regna a les xarxes socials, a què són particularment sensibles les joves de la seva edat.

Amy forma part d’un grup de ball format per tres adolescents més del seu barri, amb unes coreografies són sovint suggestives, seguint la tendència de moltes de les estrelles de música pop actual.

Notícies relacionades

«Els pedòfils, els violadors de nens i els perversos deuen estar molt contents amb #Cuties», va escriure Omar Navarro, un altre polític republicà.

A favor

No obstant, altres personalitats han defensat el film a les xarxes, com l’actriu nord-americana Tessa Thompson (‘Creed’, ‘Avengers: Endgame’), que el va qualificar de «magnífic».