TU I JO SOM TRES

CaixaBankia: TV-3 informa a la contra

zentauroepp54790785 monegal200905193821

zentauroepp54790785 monegal200905193821

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Davant l’anunci d’una de probable i imminent fusió de Caixabank i Bankia, TV-3 no s’ha limitat a donar la notícia: s’ha posicionat a la contra. O sigui que han sonat els telèfons i els han donat les consignes corresponents. Divendres, a l’apostòlic convent Tot és mou, la primera cosa, abans que res, que van posar sobre aquesta fusió va ser un tall del vicepresident Pere Aragonès dient: «La concentració bancària en poques mans pot portar problemes de menys competència i més dificultats en el finançament», seguides immediatament d’altres del nou conseller d’Empresa, Ramon Tremosa, més apocalíptic encara, que deia: «¡Aquesta fusió és un risc! ¿Quines comissions cobraran als clients si no hi ha competència? ¿Quin marge aplicaran sobre els diners que agafen gratis del BCE?». Unes hores abans, el programa Més 324 ja li havia donat una pista a Tremosa. Va llançar sobre Caixabank aquesta perdigonada directa: «¡La Caixa va marxar de Catalunya de forma poc edificant!».

Al TN migdia van posar molt d’èmfasi sobre els llocs de treball que es puguin perdre, i per il·lustrar l’audiència, i fer entrar una mica de por, van anar a l’arxiu i van posar protestes de treballadors bancaris –crec que de l’any 2016– contra els llavors encara Banco Popular i Banco Pastor.  Al Tot és mou fins i tot van entrevistar en dúplex des de Calonge l’exconseller Andreu Mas-Colell. Buscaven que també s’afegís al relat-consigna que segueix TV-3. «¿Què guanya Catalunya amb això?», li preguntava l’obedient Melero, després d’advertir-nos «¡és una incertesa! El que sol passar en aquests casos és que les empreses volen reduir despeses». Però resulta que Mas-Colell considera que les fusions són absolutament necessàries i les recolza la UE. ¡Ah! Es va tallar la connexió amb Calonge i ja no la van tornar a recuperar. Efectivament. ¿Per què seguir amb algú que diu el que no convé?

Notícies relacionades

No sabria dir-los si la nova CaixaBankia serà una cosa meravellosa o tremenda. Això ho deixo als experts. El que sí que sembla claríssim és la consigna que ha rebut TV-3 sobre com enfocar i transmetre a l’audiència la possible fusió. Puigdemont i Torra estan impulsant la idea de la confrontació. TV-3 els serveix de megàfon, com sempre. Si en lloc de confrontació resulta que hi ha grans moviments d’unió, han d’estar dels nervis.