ESTRENA DIMECRES, 19

Movistar+ reflexiona sobre la personalitat de Hitler

El canal #0 de la plataforma ofereix una minisèrie documental de la BBC que indaga en la personalitat del dictador alemany

zentauroepp54538581 television hitler200818133823

zentauroepp54538581 television hitler200818133823

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

Adolf Hitler és un dels líders més controvertits i odiats de la història i va deixar rere seu un llegat de destrucció sense precedents. I també un enigma que encara no s’ha pogut resoldre: el de com un austríac mediocre es va convertir en líder de masses i va aconseguir el recolzament d’adoració de milions de persones. 

Per intentar donar-hi respostael canal #0 de Movistar+ estrena aquest dimecres, 19 (21.05 hores) El oscuro carisma de Adolf Hitler,una minisèrie documental de tres episodis de la BBC en què el premiat historiador i escriptor Laurence Rees examina els secrets del carismàtic personatge. Gràcies a l’impressionant arxiu de la BBC es recuperen els testimonis –recollits durant més de 20 anys– de persones que van viure l’auge i esplendor del nazisme: ciutadans corrents, simpatitzants i fins i tot alts càrrecs del partit. Els seus testimonis s’il·lustren amb imatges d’arxiu i amb cuidades reconstruccions rodades especialment per a la sèrie.

Una altra imatge de la minisèrie / MOVISTAR+

Escrita i produïda per Laurence Rees (autor d’Auschwitz, El holocausto asiático, Una guerra de exterminio i A puerta cerrada) i amb l’assessorament del prestigiós historiador Ian Kershaw, aquesta ambiciosa producció examina la manipulació d’Adolf Hitler dels dogmes alemanys, la relació amb els seus fidels seguidors i la seva manera d’actuar com a líder. El documental fa, a més, una profunda reflexió sobre les raons per les quals el dictador va ser recolzat per l’aparell militar i les tropes d’elit del país i sobre com va arribar a convertir-se en una figura divina per a molta gent i amb tant poder malgrat les adversitats.

Els tres episodis

Episodi 1: Als anys 20, un jove Adolf Hitler no va aconseguir complir el seu somni de convertir-se en pintor. No obstant, durant la primera guerra mundial, no va passar de ser soldat ras. Als 30 anys va ser quan va trobar la seva «missió en la vida» i es va unir al partit dels treballadors, fent encesos discursos amb què va aconseguir connectar amb el poble alemany. Durant aquest procés, el líder va generar un nivell d’atracció sense precedents. Aquest primer episodi analitza com el seu suposat carisma va jugar un paper clau en el seu èxit com a líder.

Notícies relacionades

Episodi 2: Aquest capítol analitza l’apogeu de la popularitat d’Adolf Hitler a Alemanya al llarg de la dècada de 1930 i la seva decisió final d’envair França el 1940. A Nuremberg, una multitud es va reunir per retre homenatge al dictador, omplint els carrers amb celebracions en el seu honor. Amb els seus encesos discursos va aconseguir que el poble alemany el seguís voluntàriament i el seu objectiu final era portar Alemanya a una guerra de conquesta racial per construir un nou i vast imperi.

Episodi 3: El final de la sèrie mostra com Hitler va mirar de mantenir el seu carisma fins al final. En la dècada de 1930, Hitler tenia ambiciosos plans expansionistes del Tercer Reich. Durant la segona guerra mundial, Hitler va conduir l’Exèrcit alemany a una sèrie d’impressionants victòries, però a mesura que el conflicte avançava, els èxits van deixar d’arribar. La fe en Hitler va començar a debilitar-se, però ell es va aferrar al poder fins als últims moments, quan l’Exèrcit Roig estava a pocs metres del seu búnquer a Berlín.