AUDIOVISUAL CATALÀ

Cultura destinarà 6 milions a producció nova a TV-3

La CCMA obrirà aquest dijous un concurs públic per rebre projectes

zentauroepp53232570 monegal200425161314

zentauroepp53232570 monegal200425161314

2
Es llegeix en minuts
Efe

La Conselleria de Cultura de la Generalitat i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) han acordat aquest dimecres una inversió de 6 milions d’euros per a la producció d’obra nova audiovisual.

La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, i la vicepresidenta de la CCMA, Núria Llorach, han formalitzat l’aportació del departament de 6 milions per a l’impuls de la indústria i el talent en l’àmbit audiovisual i cinematogràfic.

Amb aquest objectiu, la CCMA obrirà demà, 11 de juny, una convocatòria pública a partir de la qual seleccionarà projectes de continguts audiovisuals per un import màxim global de sis milions d’euros per a aquest any 2020.

En un acte celebrat a la seu de Cultura, Vilallonga ha dit que es tracta d’«un dia històric» per la importància d’una aportació que servirà per «fer més visible la llengua catalana i el patrimoni cultural català en els mitjans de comunicació», i ha recordat que el sector audiovisual és un dels més afectats per la crisi sanitària.

Sèries, pel·lícules i documentals

La consellera ha explicat que amb aquesta aportació, la CCMA podrà posar en marxa produccions de nova creació de sèries, pel·lícules i documentals culturals, però també videoclips, i ha afegit que aquestes produccions s’emetran pels canals televisius, però també serviran per enriquir de continguts les xarxes socials i les plataformes audiovisuals.

Per la seva part, la vicepresidenta de la CCMA, Núria Llorach, ha defensat la necessitat de dinamització d’un sector estratègic i ha remarcat que s’obre «una oportunitat per a la canalització de nous projectes de la mà de productores independents, un sector de gran talent i projecció, que pateix durament l’impacte per la crisi de la Covid-19».

I ha afegit: «L’acord també permetrà enriquir l’oferta audiovisual dels mitjans de la CCMA, en una etapa de dificultats per a la creació de nous continguts a causa de la caiguda dels ingressos publicitaris i, en conseqüència, dels recursos disponibles per a nova producció».

Productores o coproducció

Els projectes nous podran ser produïts en règims de producció associada o coproducció, i tenir diferents gèneres i formats.

Notícies relacionades

Podran optar a aquests ajuts sèries d’animació i programes infantils, de ficció i documentals, pel·lícules, telefilms, programes d’entreteniment basats en continguts culturals, continguts per ser distribuïts en els mitjans digitals o xarxes socials, videoclips musicals o de difusió de la cultura catalana, documentals de contingut cultural per a televisió o programes d’entreteniment de gran format de contingut cultural.

La CCMA seleccionarà els projectes segons criteris de «qualitat, valor artístic i cultural, viabilitat econòmica del projecte, possible projecció als mercats internacionals, capacitat d’atreure un públic ampli i transversal o l’encaix en una programació de televisió generalista».