TU I JO SOM TRES

Paràbola d'Aznar a la pastoreta Ayuso

La presidenta de la Comunitat de Madrid rep la felicitació d'Aznar des de les altures

zentauroepp53403500 monegal200513145659

zentauroepp53403500 monegal200513145659

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Reclamo al gremi d’humoristes del telehipòdrom nacional un premi, un reconeixement, un sentit homenatge, a Isabel Díaz Ayuso. ¡Ah! En aquests dies de llarga quarantena aquesta presidenta de la Comunitat de Madrid ha aconseguit entretenir-nos molt. Les seves frases, opinions, advertències i actituds, constitueixen un guió còmic de gran envergadura. Si no fos perquè això del coronavirus no és cap broma, aquesta presidenta podria aspirar a l’Oscar del riure.

Notícies relacionades

A El intermedio (La Sexta) rendits davant d’ella i les seves ocurrències, acaben d’escenificar un instant ple de fervor, el moment en què Aznar s’apareix a la virtuosa pastoreta Ayuso. Com en aquelles cèlebres sessions de la vident d’El Escorial, la presidenta va rebre del celestial Aznaríssim la paràbola de les pàgines en blanc i les pagines en negre: «Després de la quarantena alguns passaran a la història com a pàgines negres –tronava Aznar des de les altures– però tu, Isabel, passaràs com a pàgina blanca perquè ho estàs fent molt bé». I Dani Mateo, que en aquesta cerimònia feia d’escolà, no va acabar d’entendre la profunditat de la metàfora aznariana i advertia: «Les úniques pàgines en negre que conec d’Aznar són les que va escriure Bárcenas als seus papers». ¡Ahh! Un dia Mateo quedarà fulminat per un llamp enviat de l’altíssim. Home, el PP sempre ha sigut una benedicció per als humoristes. El tàndem que mana a Espanya, Sánchez&Iglesias, també són per sucar-hi pa. Molt entretinguts. Però això de la senyora Ayuso, a duo amb Aznar, ha posat el llistó de l’estrambòtic a gran altura.

AQUÍ A CATALUNYA XAVIER GARCÍA ALBIOL és el que s’està emportant ara les mossegades. Veient TV-3 fa la sensació que és una tragèdia la seva tornada a l’alcaldia. Deia Jair Domínguez a Està passant«Tot el món pendent d’un rebrot del virus i resulta que el que ha rebrotat ha sigut Albiol». I als Telenotícies exclamaven: «Sorpresa! Què ha passat?  Les esquerres de Badalona no han estat capaces d’aconseguir l’alcaldia!». O sigui, un clima de decepció sobrevola Sant Joan Despí. Home, la democràcia té aquestes cosetes. Albiol havia aconseguit 11 regidors, i el seu immediat seguidor, 6. No és funció del periodisme ben entès irritar-se pel que vota lliurement la ciutadania.