TU I JO SOM TRES

Buenafuente, en versió pastoret

zentauroepp53177060 monegal200420145231

zentauroepp53177060 monegal200420145231

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal

Una altra disfrutable jornada amb el pastor Zacarías (Entre ovejas, TVE-1). Ja els vaig dir que aquest programa no només és entretingut: aquest pastor aconsegueix moments interessantíssims amb els famosos que l’acompanyen per les muntanyes d’Osca, conduint les mil i pico ovelles del seu ramat. En aquesta ocasió, els convidats aprenents de pastorets van ser els humoristes Andreu Buenafuente Raúl Cimas.

¡Ah! Deu-n’hi-do com esbufegaven. Van començar a pujar les muntanyes i el ramat havia de parar a esperar-los cada dos per tres perquè no podien amb la seva ànima. És el que té ser urbanita. La veritat és que Buenafuente es va presentar amb una vestimenta molt oportuna. Segurament havia passat pels acreditats magatzems El Corte Rupestre i es va comprar tot un abillament: anorac de pluja, pantalons curts d’explorador agropecuari, motxilleta a joc...  El més pintoresc, la gorra. En portava una que regalen a la cadena de restaurants Bubba Gump Shrimp Company, establiments especialitzats a cuinar gambes i gambetes. Li quedava bé aquesta gorra a Buenafuente.

De sobte, aturat dalt d’un monticle, es va extasiar veient com Zacarías xiulava als gossos, com aquests obeïen sense queixar-se i com de bé conduïen el ramat. Meravellat Buenafuente davant aquella perfecta cadena de comandament que conformaven el pastor, els gossos i les ovelles, va exclamar llançant un sospir: «¡Si jo pogués dirigir els meus equips així!». I Zacarías somreia. Nosaltres també.

Notícies relacionades

Després, mentre anava per una planícia i ja havien recuperat l’alè i l’oxigen, Zacarías es va atrevir a llançar-los aquesta pregunta: «I vosaltres, ¿quant guanyeu fent d’humoristes?». Va ser Cimas que primer va respondre: «Una bona nit, amb el teatre ple, 4.000 euros». En canvi Buenafuente no en va donar xifres. Va contestar:  «Jo guanyo menys del que la gent es pensa, guanyo més que la mitjana i treballo per als bancs i Hisenda, que són els meus socis».

Home, no sé si s’haurà molestat Jaume Roures, que ara és el veritable propietari d’El Terrat, la productora de Buenafuente que Roures va absorvir el desembre del 2019. Al final del recorregut, Zacarías va preguntar quanta veritat hi pot haver a la tele. I BF va precisar: «La tele és mentir. La natura és veritat. ¿Què quedarà d’aquest matrimoni?». ¡Ah! En aquest cas, crec que el divorci és l’única sortida.