DOS CAPÍTOLS PER COMENÇAR

'El nom de la rosa' torna com a sèrie

TVE estrena en 'prime time' una luxosa ficció, de vuit capítols, basada en la famosa novel·la d'Umberto Eco

zentauroepp53041916 television  el nombre de la rosa   la fascinante historia de200408135818

zentauroepp53041916 television el nombre de la rosa la fascinante historia de200408135818

3
Es llegeix en minuts

El 1980, l’escriptor i filòsof italià Umberto Eco publicava una de les seves obres més conegudes, ‘El nom de la rosa’, la trama de la qual girava al voltant de fra Guillem de Baskerville, que, amb el seu alumne Adso de Melk se submergia en una investigació en plena Edat Mitjana al voltant d’una sèrie de crims que van atacar la tranquil·litat d’un monestir al nord d’Itàlia.

Quatre anys després de la publicació del llibre, va ser tan gran el seu èxit que es va publicar una adaptació cinematogràfica de l’obra. La pel·lícula, amb el mateix nom, va ser dirigida per Jean-Jacques Annaud, director de cine francès guanyador d’un Oscar, amb Sean Connery i Christian Slater per interpretar els personatges principals.

Sean Connery, a la pel·lícula del 1986 ‘El nom de la rosa’.

Ara, gairebé 36 anys després, ‘El nom de la rosa’ torna a les pantalles en forma d’una minisèrie que s’estrena a Espanya aquest dijous 9 d’abril, a TVE-1 a les 22.05 hores.

Vuit capítols

Intriga, drama, religió i crim són alguns dels ingredients que formen aquesta sèrie de vuit capítols d’uns 50 minuts basada en la novel·la d’Eco. Els personatges es transportaran fins a l’Edat Mitjana en la història de Guillem de Baskerville, un monjo que posarà en perill la seva vida mentre investiga unes misterioses morts que han tingut lloc en una remota abadia.

La producció, dirigida per Giacomo Battiato i produïda per John Turturro, estarà protagonitzada per un repartiment internacional compost pel mateix Turturro, Rupert Everett, Damian Hardung i Michael Emerson.

Baralles entre l’emperador i el Papa

L’any 1327, un brillant frare franciscà britànic, Guillem de Baskerville (John Turturro) és enviat per l’emperador de Roma a una abadia aïllada al nord d’Itàlia, on tindrà lloc una essencial cimera, en ple enfrontament entre el mateix emperador i el Papa, que reflecteix la guerra ideològica dins de la religió cristiana.

John Turturro en plena tasca detectivesca a l’abadia dels crims misteriosos.

De fons, es planteja un debat: ¿L’Església ha de ser pobra, imitant la vida de Crist, o necessita riquesa per regnar sobre el món occidental? Guillem acudeix a la cimera amb un adolescent que aspira a convertir-se en monjo, Adso (interpretat per Damian Hardung), tot i que la seva família vol que sigui soldat.

Una biblioteca laberíntica

Just arribar a l’abadia, tots dos es veuen submergits en un aterridor i inesperat món. I és que el monestir oculta la biblioteca més gran de l’època medieval, un infinit laberint ple de trampes i passadissos inaccessibles.

Durant la seva estada, Guillem i Adso descobriran que hi ha un assassí treballant en la comunitat, i l’abat del monestir (Michael Emerson) demanarà a Guillem que l’ajudi a atrapar-lo abans que se celebri la cimera.

Un frare, amb un dels llibres de la biblioteca, clau en la trama.

Guillem i Adso, disposats a trobar l’assassí, travessaran les portes prohibides de la biblioteca per endinsar-se en un laberint on posaran en risc la seva vida. Durant la setmana que passen en aquest lloc maleït hauran d’enfrontar-se a assassinats, fantasmes i altres misteris. Així, hauran de descobrir l’assassí en una cursa contra rellotge per salvar l’abadia abans que sigui massa tard.

Dos capítols

Notícies relacionades

Aquest dijous s’emetran els dos primers capítols a TVE-1. En el primer, Guillem i Adso emprendran el viatge a aquest remot monestir, al qual arribaran just en el moment en què es descobreix el primer cadàver víctima de l’assassí. Tot i que en un primer moment es creu que es tracta d’un suïcidi, les sospites apareixeran quan es descobreix un segon cos poc després.

En el segon episodi de la nit, amb la delegació del Papa rumb a l’abadia, Guillem i Adso s’adonaran que han d’anar darrere d’un assassí en sèrie. A partir d’una pista, es dirigiran a la sinistra biblioteca, on elaboraran un pla per assaltar el laberint i enxampar l’assassí.