TU I JO SOM TRES

Cada sostenidor ¡dues mascaretes!

zentauroepp53063878 monegal200408135231

zentauroepp53063878 monegal200408135231

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Aplaudeixo la proposta que acaba de fer-nos TVE-1. Una sitcom, una comèdia de ficció sobre el confinament, interpretada per actors i actrius als seus domicilis, amb les seves parelles respectives (Diarios de la cuarentena). Petites píndoles, esquetxos, de tres o quatre minuts cada una, ideades per Álvaro Longoria, algunes de les quals, francament enginyoses i divertides. Per exemple, la d’una parella que després d’una nit boja se’ls fa de dia al llit, sense conèixer-se de res, i els agafa l’ordre de reclusió. ¡Ah! És una situació tremenda. La nit del 13 de març un pollastre (Víctor Clavijo) va a una festa particular en un domicili. Una pila de personal. Alcohol al màxim. Farra contínua. Acaba al llit d’una habitació amb un colomí (Montse Pla) que no coneix de res en absolut. I l’endemà al matí, 14 de març, al despertar-se, senten la policia pel carrer ordenant per megafonia el confinament als domicilis. ¡Ahh! Mai un polvet ocasional, un clau puntual i passatger entre amants desconeguts havia produït una situació tan bàrbara i surrealista. El que havia de ser només una nit boja d’excitació, acaba en reclusió domiciliària entre dos estranys que només pretenien muntar-s’ho, alegrar-se, un salt del tigre accidental i fortuït.

Notícies relacionades

També hi ha lloc per a la picardia en aquesta sitcom. És el cas de Gorka Otxoa, que connecta per Skype amb el seu amic Carlos Areces i li explica el que li acaba de passar. Li diu que es forraran fabricant mascaretes a partir dels sostenidors, els sostens, que es venen per internet. «Te’n venen dos al preu d’un. Sis euros. Tallem cada sostenidor per la meitat i ens queden dues cassoletes, dues mascaretes perfectes per cada sostenidor. Les venem a 10 euros cada una ¡i ens forrem!». ¡Ahh! En temps de necessitat, l’enginy es fon amb el murrieria.

‘CAÑAS Y BARRO’ .– Les cadenes recorren ara a l’arxiu. Moltes vegades deixen anar produccions que tenien oblidades en un calaix, rebutjades per pèssimes o de pa sucat amb oli. En aquest paisatge tan desolador, una alegria. La 2 de TVE ha decidit reemetre Cañas y barro, aquella sèrie de tant èxit (1978) a partir de la novel·la homònima de Vicente Blasco Ibáñez. ¡Ah! Tornarem a veure la suggestiva Victoria Vera fent de la Neleta remant a la barqueta. Al·leluia.

Temes:

TVE