LI VA PLANTAR UN PETÓ

Multa de 2.410 euros per al noi que va assetjar una periodista de Televisión Canaria

L'home va reconèixer els fets i no podrà acostar-se a la redactora durant 16 mesos

acoso

acoso

1
Es llegeix en minuts
LA PROVINCIA / DLP / A.F.

El noi que va fer un petó a la cara dissabte passat a la periodista de Radio Televisión Canaria Raquel Guillán mentre informava en directe des de Lanzarote sobre la situació de la intensa calitja a l’illa ha sigut condemnat a una multa de 2.410 euros i no podrà acostar-se durant un període de 16 mesos a la redactora a una distància inferior a 300 metres del seu domicili, lloc de feina o qualsevol altre lloc freqüentat per ella, ni tampoc podrà comunicar-se amb ella per qualsevol mitjà o procediment. 

 

Tal com informa ‘La Provincia. Diario de Las Palmas’, la condemna la recull la sentència del Jutjat d’Instrucció número 2 d’Arrecife després del judici ràpid celebrat aquest dimarts al Palau de Justícia de la capital de Lanzarote. El noi va reconèixer els fets i el jutge va dictar una resolució de conformitat, que és ferma.

 

L’autor ha sigut condemnat per un delicte d’abusos sexuals, per la qual cosa ha sigut penat amb 12 mesos de multa a raó d’una quota diària de 6 euros (2.160 euros en total) i l’esmentada condemna d’allunyament.

 

Així mateix, el processat també ha sigut jutjat i condemnat per un delicte lleu de lesions, que comporta 20 dies de multa a raó d’una quota diària de 6 euros (120 euros). El noi va agredir la periodista estirant-li els cabells i empenyent-la després que aquesta es negués a entregar-li la cartera que li havia caigut mentre fugia després de fer-li un petó a la cara en el moment en què Guillán feia la connexió en directe. Finalment, el condemnat l’ha d’indemnitzar amb 130 euros en concepte de responsabilitat civil.

 

La redactora, que va denunciar els fets a la Policia Nacional d’Arrecife, ha rebut un ampli recolzament dins i fora dels mitjans de comunicació i el que va passar va generar una protesta a les xarxes socials arran d’un succés tan lamentable i «masclista».

Notícies relacionades