TU I JO SOM TRES

El millor dels Goya: el cul de Buenafuente

tu y yo somos tres por ferran monegal / periodico

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

De la gala dels Goya (TVE-1) el més interessant, televisivament parlant, va passar l’endemà a Late motiv (#0, Movistar+). Va convocar Buenafuente Almodóvar, i Bob Pop, que també hi era, va exclamar amb una rotunditat portentosa: «El millor de la gala va ser al final, quan li vam veure el cul a Buenafuente». I va afegir: «Antonio Banderas, al veure-ho, em va xiuxiuejar: per tenir 55 anys, el seu cul no està gens malament». ¡Ah! Coincideixo amb l’apreciació. Els gags i sketchs que Silvia Abril Buenafuente van fer en aquesta edició van ser molt fluixos. Alguns fins i tot antiquats, amb poc enginy i menor intenció. Vagi amb compte aquesta estimable parella de còmics amb la idoneïtat dels guionistes que els toquin, no sigui que acabin repetint aquell estil de les gales de l’exventríloc José Luis Moreno, quan feia sortir la  Pepa i l’Avelino a  Escenas de matrimonio. O sigui que l’últim gag, quan marxaven, ensenyant les galtes dels seus culs, va ser en efecte el seu millor humorisme escènic.

És curiós, va ser Bob Pop qui va explicar una interioritat de la gala que, ben guionitzada, hauria sigut un èxit. Va dir Bob que, el dia anterior, en l’assaig general, li van assignar el rol d’obrir el sobre i donar el nom del guanyador del millor guió.  I que a totes les preses de l’assaig ell sempre deia, obviant la resta de candidats: «¡Guanyador Pedro Almodóvar. ¡Ah!  Pel que sembla els membres de l’Acadèmia es van espantar, i llavors li van canviar el rol: Ángeles González Sinde seria l’encarregada d’obrir el sobre i donar el nom, i Bob s’encarregaria simplement de donar l’estatueta.  Home, això hauria donat per a un esquetx molt saborós. I és que l’admiració de Bob per Almodóvar és tan enorme que va confessar que ell hauria pronunciat el seu nom tot i que al sobre en posés un altre. ¡Ah!  S’hauria produït llavors un cacau apoteòsic. Només des de l’humor, i la ironia, s’hauria pogut salvar aquesta situació. Lamento que Bob no fos contractat com a guionista en cap.

Notícies relacionades

Que et donin un Goya és un èxit, però que un amic digui el teu nom, tot i que sigui una trampa i no et correspongui, també és un altre èxit. No et donen l’estatueta, però la tele consagra el moment per tots els racons del planeta. S’atribueix a Almodóvar aquesta frase: «L’èxit és la mentida més gran del nostre temps».  Humoristes del món, poseu-vos, doncs, mans a l'obra.