TU I JO SOM TRES

L'extravagant viatge de Soy una pringada

tu y yo somos tres por ferran monegal / periodico

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Salta al gran telehipòdrom la tremenda youtubera Soy una pringada, és a dir, Esty Quesada. És una criatura que crida l’atenció; hi estem d’acord. Acostuma a començar els seus parlaments en la xarxa saludant amb aquesta frase: «¡Hola, trossos de merda!». I, en vista del que diu, i del seu peculiar aspecte indumentari, el canal TNT (Movistar+) l’ha contractat perquè faci un periple, un road trip, amb l’exquisida Nuria Roca. O sigui, buscant un contrast. El viatge ha començat a Miami. Van amb cotxe. No són Thelma and Louise, precisament. Conformen una parella més grollera. La seva gràcia, el seu atractiu, és que Esty deixa anar la seva particular visió del món i de la vida, i l’exquisida Nuria es queda parada.

Notícies relacionades

 El programa explota la vena xorigueresca i extravagant de ‘La pringada’. El que més l’ha captivat de Florida, per exemple, és que «està prohibit tirar-se pets als parcs a partir de les sis del matí». També s’ha dislocat quan ha llegit en un fullet que a Arkansas «és delicte tenir més d’un vibrador a casa». Té altres cops, des del meu punt de vista, més interessants. Diu que li agrada molt aquell quadro de Francis Bacon en què va dibuixar un nen paralític intentant caminar. I afegeix: «Que un paralític camini és el súmmum de l’art». Conec el quadro. Està penjat al Gemeentemuseum de la Haia. El 2009 es va exhibir durant dos mesos a El Prado. Bacon no el fa caminar, el fa gatejar, que és més dramàtic. Ja posats en el món de l’art, la parella que conformen Nuria i Esty, quan van a peu, a una certa distància, semblen un homenatge a les obres de Giacometti i Botero, acoblades de manera planera. Crec que, si en lloc de fer-les viatjar per yankeelàndia les haguessin posat a rodar per les carreteres secundàries de l’Espanya invertebrada, el plus d’extravagància s’hauria potenciat molt més.

EL REGISTRADOR DE LA PROPIETAT Cristina Pardo  ha preguntat a Miguel Ángel Revilla (Liarla Pardo, La Sexta) si creu que Rajoy serà president de la Federació Espanyola de Futbol. Revilla ha contestat: «Rajoy ara està col·locat en un lloc de molts diners i poca feina. O sigui, que és feliç on està». Hi estem d’acord. Després d’haver deixat l’Estat com l’ha deixat, ha de descansar, és clar.