Els Ondas de l'huracà 'Candela'

La protagonista de la sèrie 'Hierro', de Movistar+, va revolucionar el Palauet Albéniz, on van acudir alguns dels premiats del 2019

Miguel Ángel Silvestre, David Broncano, Jordi Évole, Paco León, Andreu Buenafuente i Berto Romero també van acudir a la cita

ialvarez50898112 barcelona 14 11 2019  extra  andreu buenafuente y candela pe191114184808

ialvarez50898112 barcelona 14 11 2019 extra andreu buenafuente y candela pe191114184808 / JORDI COTRINA

6
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

 Rosalía no es va presentar a la trobada amb els mitjans dels premiats amb els Ondas 2019, perquè la nena, que no para de rebre trofeus, era a Las Vegas recollint-ne un altre, i de segur que hauria sacsejat el Palauet Albéniz de Barcelona. Però allà hi havial’huracà ‘Candela’ per revolucionar-ho tot. Perquè la protagonista de ‘Hierro’ va aprofitar el moment per cridar la seva felicitat i reivindicar algunes coses. Amb ella, van passar per la «catifa verda» de Montjuic alguns «repetidors», com David Broncano, Jordi Évole, Miguel Ángel Silvestre, Paco León, Andreu Buenafuente i Pepa Bueno. I altres il·lusionats primerencs.

L’actriu que dona vida a Candela Montes en la sèrie de Movistar+ va assegurar que, després de la sequera que va denunciar als Goya, és feliç i està en un bon moment: «Jo no havia fet tele i mira el que ha passat. Això fa goig. I també que li donin papers a les dones que ja tenen 40 i no estan en els cànons».

Miguel Ángel Silvestre / JORDI COTrina

I va continuar amb la reivindicació: «Ara falta que les dones que estiguin en el poder donin espai a aquestes dones, que no només importi tenir molts ‘likes’ o molts seguidors. Si demanem igualtat, les dones que tenen poder ens han d’ajudar», va dir. I tot i que li fa il·lusió que hi hagi segona temporada de ‘Hierro’, va confessar que això li semblava estrany: «Com jo no havia fet tele, no sé si sabré fer el paper una altra vegada. Això és nou per a mi. Però m’agrada molt Candela Montes i el que ha suposat per a moltes ties».

Un Ondas per a Pablo Ibar

Miguel Ángel Silvestre, sense el cabell ros platí que lluïa al seu compte d’Instagram, va confessar:  «Em fa la mateixa il·lusió aquest Ondas per ‘En el corredor de la muerte’ que el que em van donar fa temps. Però si hi ha alguna cosa positiva darrere d’aquest és que d’una manera indirecta pot crear cert interès perquè la gent continuï veient una injustícia amb què no estic d’acord: estic a favor de la innocència de Pablo Ibar i contra la pena de mort. Tant de bo això ajudi».

L’actor, que acaba de rodar ‘30 monedas’ i comença dilluns amb ‘Sky rojo’, una sèrie per a Netflix i Vancouver, va explicar que precisament Ibar és una de les persones a qui li agradaria dedicar el trofeu: «Sobretot a la seva família, per tot el que està patint».

Madrid, Maduro i el Papa

Paco León, que acudia pel premi que rebia la sèrie de Movistar+ ‘Arde Madrid’, va dir: «No és un projecte gaire meu. És molt nostre. Em sento incòmode fent les entrevistes sol, però com que jo soc el famós... Cridaré a Ana. ¡Ana!». I es va acostar Anna Rodríguez, la seva dona i cocreadora de la sèrie.

Paco León. / JORDI COTRINA

«Jo ja en tinc un –va recordar León. Però no està malament. I estic pensat en fer mèrits per al tercer. Aquest Ondas, com que el rebem en parella, és com un fill».  I ella, que és de Barcelona, va afegir: «És un premi molt especial per a mi, perquè és un Ondas i perquè és d’aquí». Rodríguez també va valorar que hagués agradat a un públic tan variat: «Des d’adolescents a grans», i León, «els collons... o el cony» que va tenir Movistar+ a l’arriscar-se per aquesta sèrie. Quant a la possibilitat que l’Ondas els animés a una segona temporada, l’actor va ser taxatiu: «¡Ni de broma!».

Jordi Évole /  JORDI COTRINA

Jordi Évole, que rep un premi per ‘Salvados’ després d’haver-lo donat en adopció a Gonzo, sentia que tot era al seu lloc: «És com lacireretaque ens hagin donant un Ondas en aquest moment de transició. És com un reconeixement a l’etapa que he tancat i una benvinguda a la nova etapa amb Gonzo». No obstant, malgrat que el premi li donaven per les entrevistes amb Maduro i el Papa, va assegurar que no pensava dedicar-los el trofeu.

El pols de Buenafuente i Broncano

Andreu Buenafuente, aquesta vegada sense Berto Romero, era feliç, malgrat que era el seu quart Ondas, per haver-lo rebut amb l’innovador ‘Nadie sabe nada’, de la Cadena Ser: «Com de vegades Berto i jo semblem un matrimoni,  aquest és un nen molt buscat. Ja fèiem coses, però vam dir: ¿per què no experimentem? I ja porta set anys i només ens dona satisfaccions. A més, després de 30 anys, m’he reenamorat de la ràdio. Tot i que mai he deixat d’estar-ne». 

Andreu Buenafuente. / JORDI COTRINA

 

David Broncano, que sentia una mica d’enveja que Buenafuente tingués tants Ondas, va assegurar que estava molt content: «Seria lleig dir que em fa fàstic un premi. «Aquest premi és com si em fes una abraçada la meva mare, perquè no la veig gaire». Quan me’l van donar vaig pensar: això substitueix no veure la meva mare durant dos mesos». 

Uns informatius diferents

Carlos Franganillo, que rep un Ondas per la seva tasca com a presentador del Telenotícies 2, de TVE-1, va comentar com va rebre la notícia: «Em van trucar després de dinar i pràcticament a boca de canó em van posar en la tertúlia de ‘La ventana. No sé com em vaig poder concentrar». El periodista va reflexionar sobre el perquè de la distinció: «Entenc que és una aposta una mica diferent en el món dels telenotícies. No hem inventat res, però sí pretenem donar-li una altra forma. Fer una entrevista o sortir al carrer, o fer l’informatiu on hi hagi notícies d’abast, ho estem disfrutant i al telespectador li està agradant».

David Broncano. / JORDI COTRINA

Paloma del Río, l’eterna veu de la gimnàstica, va rebre el premi ax-aequo de millor presentadora, un guardó que no s’esperava: «Perquè mai havia pensat que me’l podrien donar i perquè no he sortit gaire a la pantalla. Tot i que he estat present durant molts anys».  Compartia el guardó amb Alejandra Andrade, que era premiada just quan Cuatro anunciava que no renovaria el seu excel·lent programa de reportatges ‘Fuera de cobertura’.

Martín i el col·lectiu LGTBI

Notícies relacionades

No van faltar tampoc Pepa Bueno, que recull premi per l’‘Hoy por hoy’, sota la seva direcció, i Carlos Herrera per la seva trajectòria, que va esquivar com va poder la pregunta/retret d’un periodista que li va fer veure que era a Barcelona i no hi havia bombes. «M’agrada molt Barcelona», va poder dir.

La nota de joventut la van donar el repartiment per complet de la sèrie de Platz ‘Boca Norte’,i l’apartat musical, com que no hi havia Rosalía, el va representar molt bé Vanessa Martín. L’autora de ‘De tus ojos’, que ha impulsat la visibilitat del col·lectiu LGTBI, va declarar: «Agraeixo que em donin un premi a la comunicació musical, perquè engloba moltes coses, com una filosofia de vida i dins d’aquesta és reivindicar la llibertat de cadascú, la naturalitat i l’amor en totes les versions i totes les realitats». Però va voler remarcar: «El premi me l’emporto a casa feliç, però tant de bo no s’hagués de reivindicar això perquè estigués molt més normalitzat».  Rosalía no hi va ser, però hi va haver molt ‘tra trá’.