SEGONA TEMPORADA

TV-3 segueix a la caça de més 'katalonskis'

El músic islandès Halldor Mar, presentador de 'Katalonski', coneix a ciutats com Pequín, Moscou, São Paulo i Jerusalem persones que per diferents motius van decidir aprendre català

ialvarez50211984 television katalonski poznan191004204919

ialvarez50211984 television katalonski poznan191004204919

2
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El músic islandès Halldor Mar porta un temps dedicat a buscar ‘katalonskis’ entre els 12.000 que es creu que hi ha arreu del món. O el que és el mateix, persones que viuen en un altre país o ciutat d’Espanya i que pel motiu que sigui han decidit aprendre a parlar català. A la primera temporada de ‘Katalonski’, el programa que presenta a TV-3, ja va mostrar el resultat variat de la seva recerca. Ara torna aquest diumenge, 6 (22.40 h) amb més històries sorprenents que ha recollit a Pequín, Moscou, São Paulo, Amsterdam, Budapest, Madrid, Roma, Lisboa, Euskadi, Jerusalem i Poznan, així com a diversos llocs d’Islàndia, el seu país d’origen. A més, l’últim capítol és molt especial.

TVC / A Budapest / 

A l’acte de presentació al Palau Marc de Barcelona, Vicent Sanchis, director de TV-3, va recordar que «el programa ha funcionat molt bé, amb quotes del 17 o el 18%» i Miguel Garcia, cap de Nous Formats, el va definir com «un producte digne, responsable i entretingut». I va destacar: «Aquesta temporada hi ha dos programes diferents. Al primer (el d’estrena), el Halldor torna a Islàndia (on viu la seva família)». «I al 13è alguns ‘katalonskis’ arriben a Catalunya, on són acollits, ‘adoptats’, durant uns dies per famílies catalanes, i després els uns no se’n volien anar ni els altres que se n’anessin», va afegir Valti Roda, director de producció executiva de BAS (Broadcaster Audiovisual Services), col·laboradora, juntament amb La Lupa Produccions, d’aquesta producció de TV-3.

Històries emocionants

Notícies relacionades

«A diferència de la temporada anterior, en què es va iniciar la recerca dels ‘katalonskis’, ara hi ha una xarxa creada i tot és més fàcil», va indicar Oriol Gispert, director del programa. I va revelar: «En aquests nous capítols el Halldor està més desbocat». A la qual cosa aquest va contestar: «Aquesta vegada m’he sentit més jo. Perquè tinc més confiança i més experiència. I això es nota». Es nota, sobretot, quan s’atreveix a pujar a una avioneta atrotinada o quan es passeja per la ciutat polonesa amb un aire de ‘drug queen’. «I m’ha fet molta il·lusió tornar a casa meva», confessa. Un viatge emocionant. Perquè l’emoció és, precisament, el nexe d’unió de moltes de les històries d’aquests ‘katalonskis’. Com la del madrileny que ara aprèn català en homenatge a la seva mare morta. 

La consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Mariàngela Vilallonga, va celebrar la nova temporada. «Nosaltres apostem per la continuació durant moltes més, perquè estem molt contents», va dir. I el director d’Analis i Planificació Estratègica de l’Acció Exterior, Oriol Duran, va afirmar: «Ens agrada que la gent s’enamori del català, de la nostra cultura. I que ens facin d’ambaixadors».

L’equip de ‘Katalonski’, la consellera de Cultura Mariàngela Vilallonga i la resta d’assistents a l’acte de presentació de la segona temporada del programa / TVC