PROGRAMACIÓ ESTIVAL

TV-3 viurà un estiu d'estrenes

'Globus sonda', 'Tot anirà bé', 'Coolhunters' i 'Lokus day' són algunes de les propostes de la cadena autonòmica catalana per als mesos de juliol i agost

'Manual de supervivència' s'estrena dimecres, 4, 'No tenim vergonya' ja ho va fer dilluns, 1, i aviat veurà la llum el programa sobre els FGC 'Pròxima estació'

ialvarez48919608 gente television programa globus sonda190703191850

ialvarez48919608 gente television programa globus sonda190703191850

3
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Malgrat que no faltarà la ració habitual de 'Plats bruts', un clàssic entre les reposicions estivals a TV-3, la cadena autonòmica catalana ve aquest estiu carregada d’estrenes. Molt originals unes. Surrealistes, d’altres. Fins i tot n’hi haurà alguna de friqui. ¿I si no com es poden classificar un programa d’entrevistes en un globus, 'Globus sonda'; una sèrie protagonitzada per un antiheroi en la qual es barreja realitat i ficció, 'Tot anirà bé', i un programa que critica amb humor les tendències i les modes 'Coolhunters' i el desbaratat 'Lokus day'?

Tres espais, dels quals encara no es coneixen les dates d’emissió, que tenen, a més d’uns continguts poc comuns, uns presentadors amb personalitat. Al capdavant de 'Globus sonda' hi ha l’'home del temps de TV-3' Francesc Mauri, que realitzarà les entrevistes a personatges coneguts vencent el vertigen a 2.000 metres d’altura. Sobretot els seus convidats: "Més d’un s’agafava amb força", reconeixia dimecres, en la presentació d’'Un estiu rodó', la temporada estival de la cadena. Al seu costat, o millor dit després d’ell, a bord d’un cotxe i a terra ferma, Candela Figueras, amb un altre convidat relacionat amb qui sobrevola Catalunya.

Xavier Bertran (a davant) Emma Bassas, Beatriu Castelló i Cesc Casanovas, a 'Lokus day', de TV-3. / ) / TVC

'Tot anirà bé', per la seva banda, és un espai "molt surrealista i cinematogràfic", segons la seva directora, Merli Marlowe, en el qual el guionista Oriol Parreño dona vida a un antiheroi que es planteja qüestions de tot tipus: feina, sentiments..., buscant solucions amb un èxit escàs. Per la seva banda, Serapi Soler, presentador de 'Coolhunters', (l’estrena és el 30 de juliol) recorre Catalunya ("que està segrestada per les tendències", diu), analitzant el que amaguen modes com el swing o les 'escape rooms'. Al costat d’ell, el periodista Patrick Urbano practicarà un 'periodisme extrem’ amb personatges públics. Mentre que a 'Lokus day' (s'estrena el 29), quatre actors fixos, Xavier Bertran, Cesc Casanovas, Beatriu Castelló i Emma Bassas, oferiran esquetxos "d’un humor transgressor", segons Bertran, amb el qual volen "reinvidicar el paper de l’humorista".

Un retrat irònic

Un altre programa nou, que s’estrena aquest dijous, 4, és 'Manual de supervivència', un 'docushow' en el qual vuit catalans procedents del Brasil, l’Índia, el Quebec, el Regne Unit, el Marroc, el Benín ("Sí que existeix. Jo tampoc sabia on era Espanya", va dir fent broma Bella Agossou, oriünda d’aquest petit país africà), Mèxic i Alemanya intenten entendre la cultura catalana component un retrat irònic amb gran lucidesa i humor.  I seguint el camí d’'Aeroport', s’estrena 'Pròxima estació', que descobrirà la vida de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), ara que compleixen 40 anys. "És al·lucinant el que hi ha darrere. No ens ho imaginem", va assegurar Enric Lucena, el seu presentador.

Serapi Soler i Patrick Urbano, a 'Coolhunters' (TV-3) / TVC

També tornen programes que funcionen. Com 'Joc de cartes estiu' (31 de juliol), la versió estiuenca del concurs gastronòmic líder d’audiència de TV-3, capitanejat pel xef de 'Cuines' Marc Ribas, que aquesta vegada busca, entre d’altres, el millor restaurant regentat per famosos. I també noves entregues de 'Res és impossible', el programa de màgia d’Antonio Díaz, Mago Pop; 'This is art', amb Ramon Gener (el 7 de juliol); 'El divan’, de Sílvia Cóppulo (14 de juliol); 'Quan s’apaguen les llums' (1 d’agost), presentat per Lluís Canut; l’espai que es nodreix de l’arxiu de TVC 'No tenim vergonya' (de fet va tornar dilluns 1 de juliol) i  'Origen Catalunya' (3 d’agost), amb Elisabet Cortiles.

Notícies relacionades

En el camp de la ficció, després d’acomiadar-se dels teleespectadors (diumenge, 28 de juliol) l’exitosa sèrie 'Com si fos ahir' amb un especial en 'prime time' en què es revelen alguns dels més intrigants secrets que amaga la sèrie de les sobretaules de TV-3 i un 'making of', ocuparan la graella la sèrie britànica 'Vera' (arriba el 29 de juliol) i nous capítols d’'Un poble francès', que l’any passat va tenir molt bona acollida.