RODATGE A L'OCTUBRE

Netflix fitxa George Clooney

L'actor dirigirà i protagonitzarà l'adaptació de la novel·la de ciència-ficció 'Good morning, midnight'

zentauroepp46927824 actor  executive producer  and director george clooney speak190625101309

zentauroepp46927824 actor executive producer and director george clooney speak190625101309 / LUCY NICHOLSON

2
Es llegeix en minuts

Netflix continua ampliant la seva ja extensa nòmina de grans estrelles de Hollywood que s’apunten a l’oferta de la televisió per 'streaming'.  I el –de moment– últim astre que ha fitxat no és cap altre que George Clooney.  Segons ha informat la plataforma per internet aquest dilluns, 24 de juny, el prestigiós actor i director dirigirà i protagonitzarà una pel·lícula que adaptarà la novel·la de ciència-ficció 'Good morning, midnight', de Lily Brooks-Dalton.

Mark L. Smith, que va escriure amb el mexicà Alejandro González-Iñárritu la guardonada pel·lícula ‘El renacido’El renacido’ (2015), firmarà el guió d’aquesta producció que encara no té títol i en què figuraran com a productors Clooney i Grant Heslov.

El film, el rodatge del qual començaràl’octubre, explicarà la història d’un científic a l’Àrtic que prova de contactar amb la tripulació d’una nau que intenta tornar a la Terra.

"Grant i jo no podríem estar més emocionats d’estar involucrats en aquest projecte increïble", va dir Clooney, que va guanyar l’Oscar a la millor pel·lícula amb Heslov i Ben Affleck per 'Argo' (2012). Clooney té una altra estatueta a la seva vitrina com a millor actor de repartiment per 'Syriana' (2005).

"Mark és un escriptor a qui hem admirat durant molt temps i el seu guió és captivador. També estem entusiasmats de treballar amb els nostres amics de Netflix", va afegir l’actor nord-americà.

Tot i que aquesta serà la primera pel·lícula que Clooney dirigirà i protagonitzarà per a Netflix, no és el seu primer treball en un servei de 'streaming' (emissió en línia): aquest mateix any va produir i protagonitzar a la plataforma digital Hulu la minisèrie 'Trampa-22'també adaptació d’una novel·la antibel·licista d’èxit.

El seu primer treball amb Netflix també serà el primer de Clooney com a realitzador des de 'Suburbicon' (2017) i el seu primer treball com actor en un film des de 'Money Monster’ (2016), un‘thriller’ que va dirigir Jodie Foster Jodie Fosteri en què va compartir protagonisme amb Julia Roberts.

Notícies relacionades

Clooney també ha deixat la seva empremta com a intèrpret a 'O Brother, Where Art Thou?' (2000), la saga ‘Ocean’s Eleven’ o 'Gravity' (2013), mentre que com a realitzador ha brillat en pel·lícules com 'Bona nit i bona sort’(2005) o 'Els idus de març' (2011).

Guanyador del premi Cecil B. DeMille, que als Globus d’Or reconeix la carrera d’una gran personalitat del cine, Clooney, que el maig passat va fer 58 anys, ha destacat també pel seu treball humanitari al costat de la seva dona, Amal Clooney, una advocada de prestigi que entre altres casos ha defensat les dones yazidites que van ser víctimes d’esclavitud i genocidi per part del grup gihadista Estat Islàmic.