cantant de jazz

Cecilia Krull, la veu de 'La casa de papel'

L'artista que interpreta la melodia de la sèrie de Netflix ja va participar en la banda sonora de 'Vis a vis' i 'Tres metros sobre el cielo'

cecilia-krull 4 valerorioja

cecilia-krull 4 valerorioja

3
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El pròxim 19 de juliolNetflix estrena la tercera temporada de 'La casa de papel', la sèrie que va néixer a Antena 3 i que s’ha convertit en un fenomen després del seu salt a la plataforma de 'streaming' i a l’aconseguirl’Emmy internacional al millor drama. L’èxit de l’addictiva ficció dels atracadors que assalten la Fábrica Nacional de Moneda y Timbre ha fet que la seva cançó de capçalera, 'My life is going on', s’hagi escoltat a mig món. Darrere seu hi ha Cecilia Krull, una cantant de jazz madrilenya amb una potent veu que des de petita que està lligada a la música.

Filla d’un compositor i pianista de jazz mig francès i mig alemany i amb arrels cubanes per part materna, Krull estava destinada a pujar a un escenari ja des d’abans de néixer. "Em dic Cecilia per la patrona de la música", explica aquesta cantant a punt de complir 33 anys, que també han interpretat les melodies de sèries com 'Vis a vis’ i ‘El accidente’‘El accidente’.

Noia Disney

La seva primera experiència professional en el món de la música va ser amb 7 anys, quan Disney la va seleccionar per posar la seva melosa veu a cançons de viatge, de bressol, com a contacontes i actriu de doblatge. D’allà va passar a fer concerts, sobretot de jazz, i a experimentar amb el hip-hop i el rap, fins que fa 10 anys el compositor Manel Santisteban la va fitxar per a la banda sonora d’una pel·lícula de Mario Casas, ‘Tres metros sobre el cielo’,una experiència que va tornar a repetir en un altre film, ‘Fuga de cerebros 2’.

Però res comparable a la repercussió que li està donant 'La casa de papel', que ha fet que 'My life is going on' acumuli més de 190 milions de reproduccions en plataformes i l’ha col·locat en els llocs més alts del rànquing en països com França, Itàlia (Disc d’Or en tots dos), el Brasil, Turquia, Alemanya, Grècia, Portugal, Bèlgica i Colòmbia. "Per fer-la em vaig inspirar en el personatge de la Tòquio [Úrsula Corberó], que tenia una història molt complicada, tot i que sempre hi ha una part de la meva experiència personal en les cançons", confessa Krull, que assegura que no li importa que molta gent pugui taral·lejar la melodia de la ficció de Netflix, però no reconeguin la cara de la cantant que la interpreta. 

Sortir de les rutines

Notícies relacionades

"Mai he tingut l’ambició de ser famosa, però, sí, de tenir èxit en la meva feina, així que el que m’està passant és un somni", afirma Krull, que valora l’oportunitat per experimentar que li proporciona fer la sintonia d’una sèrie o una pel·lícula. "Tot i que els meus orígens i la meva passió són el jazz, em considero una cantant versàtil. M’agrada jugar amb la veu. I el procés de creació d’una banda sonora és tan bonic i creatiu, perquè, al final, et fa sortir una mica de les teves rutines", reconeix aquesta jove mare que està veient com el seu fill, de només 10 anys, sembla que continuarà la tradició musical familiar, perquè li "encanta rapejar".

La cantant Cecilia Krull / Valero Rioja

L’èxit de 'La casa de papel' l’ha portat a una "fase molt creativa de compondre cançons noves", no només per a sèries i pel·lícules, sinó també per al seu propi projecte discogràfic, que espera publicar el pròxim any. Aquest mateix divendres ha tret un nou senzill, 'Hard', una cançó "més pop i molt emocional que parla de com de dur resulta deixar algú enrere". ¿L’escoltarem també en 'La casa de papel'? "Només puc dir que es manté la capçalera i hi haurà alguna sorpresa musical", avança, mentre reconeix que l’"entusiasmaria" fer un ‘cameo’ en la sèrie, una cosa que ja va fer a la presó de 'Vis a vis’.