sèrie antibel·licista

George Clooney torna a la tele amb 'Trampa 22'

Starzplay estrena aquest divendres la nova producció, que es pot veure a través de les plataformes de Vodafone i Orange

zentauroepp48245603 teletodo serie trampa 22 catch 22    episode 101    yossaria190530105050

zentauroepp48245603 teletodo serie trampa 22 catch 22 episode 101 yossaria190530105050 / Philipe Antonello

3
Es llegeix en minuts

El 22 de juliol del 2018, George Clooney va tenir un accident de moto a Sardenyaaccident . Per sort, tot va quedar en un ensurt i el conegut actor, director i productor va poder seguir amb el rodatge de 'Trampa 22', minisèrie antibel·licista que aquest divendres, 31 de maig, s’estrena a Espanya a través de Starzplay, servei audiovisual que s’inclou a les plataformes de televisió de Vodafone i Orange.

Basada en la novel·la satírica de ficció escrita per Joseph Heller el 1961, 'Catch 22', aquesta adaptació en sis episodis narra la història de Yossarian (interpretat per l’actor Christopher Abbott), pilot d’un bombarder de les Forces Aèries dels EUA durant la segona guerra mundial. Yossian està furiós perquè milers de persones que mai ha conegut intenten matar-lo; però el seu veritable problema no és l’enemic, sinó el seu propi Exèrcit, que continua augmentant el nombre de missions que els seus homes han de fer per completar el seu servei.

9ac83151-dd26-4810-ac8d-eed6f4ab9f9f-hd-web / periodico

Prou de tanta missió suïcida, Yossarian troba el mètode per deixar l’Exèrcit sense ser declarat desertor: fingeix que està boig, i comença a apuntar-se com a voluntari a totes les missions que es proposen. Així, si se’l declara desequilibrat mental, serà rellevat de servei. Però, esclar, ha de fer moltes missions suïcides, sense morir en aquestes missions...

Clooney, que torna a la petita pantalla després de més de dues dècades de deixar el seu trampolí a la popularitat, 'Urgencias’,dirigeix dos dels sis episodis de la sèrie, a més de participar com a actor i productor executiu. Els altres quatre estan realitzats per Grant Heslov i Ellen Kuras. El guanyador de dos Oscars i quatre Globus d’Or encarna en aquesta comèdia (amb molt humor negre) el coronel Scheisskopf, un militar sense sentiments a qui no li tremola el pols a l’enviar a una mort segura els seus soldats.

George Clooney i la seva dona Amal  Ramzi, en la presentació de 'Trampa 22' a Roma, el 13 de maig passat / TIZIANA FABI (AFP)

En la presentació de la sèrie, el mes de febrer passat, Clooney va explicar que Heller buscava "burlar-se de tota la burocràcia i la ridiculesa de la guerra". "I crec que és una història que reflecteix una bogeria que continua sent molt actual", va assegurar l’artista, que va apuntar la seva satisfacció pel seu retorn a a la televisió. "No m’importa el mitjà, només m’importa la qualitat del treball i el que podem fer", va dir. 

Juntament amb Clooney destaquen en el repartiment Christopher Abbott ('The Sinner', 'Girls'), el guanyador d’un Oscar Grant Heslov ('Argo'), el guanyador de l’EmmyKyle Chandler  ('El lobo de Wall Street', 'Bloodline'), el guanyador del Globus d’OrHugh Laurie  ('House') i Giancarlo Giannini ('Quantum of Solace', 'Casino Royale'), entre d’altres.

Estrenada el 17 de maig passat als EUA, la sèrie ha aconseguit un aplaudiment unànime de la crítica especialitzada: "Una combinació perfecta entre sàtira, bogeries extravagants, i el més important, una profunda angoixa existencial" ('The Hollywood Reporter'). "Una sèrie sorprenent que aconsegueix equilibrar a la perfecció les coses serioses i les còmiques" ('Forbes').

Notícies relacionades

'Trampa 22' ja va ser adaptada per al cine el 1970, una pel·lícula que va dirigir Mike NicholsMike Nichols ('¿Quién teme a Virginia Wolf?, 'El graduat, ‘Armas de mujer' 'A propòsit de Henry'...) i la van protagonitzar Alan Arkin, Orson Welles, Jon Voight, Anthony Perkins, Paula Prentiss i Martin Sheen.

  

10.000 episodis i pel·lícules 

El servei de 'streaming' (per internet) prèmium de <strong>Starzplay </strong>està disponible a Espanya a través de Vodafone TV i Orange TV. Els subscriptors a aquestes plataformes tenen accés exclusiu <a href="https://www.elperiodico.com/es/sociedad/20190501/starz-vuelve-a-desnudar-la-realidad-de-los-latinos-en-eeuu-con-vida-7434659">a aquest servei</a>, que té al seu catàleg sèries com <strong>'Power', 'Now Apocalypse' i 'The First</strong>', entre els prop de 10.000 episodis i pel·lícules que inclou el seu catàleg.