TU I JO SOM TRES

La senyora Pantoja i la seva assistenta Chelo

tu y yo somos tres por ferran monegal / periodico

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Una bomba, en efecte. Estava cantat. El debut d’Isabel Pantoja  a La isla de los mosquitos (Supervivientes 2019) ha elevat els índexs d’audiència de T-5 a cotes estratosfèriques. Ho han muntat molt bé. En l’art del maneig de les ratomàquies amb famosos, són uns mestres. Han preparat un còctel imbatible al voltant de la Pantoja. Primer, la recuperació de Jorge Javier Vázquez, després de superar un problema, greu però afortunadament puntual, de salut. La seva reaparició, i a més amb la Pantoja d’interlocutora, suscitava un morbo colossal. Els recordo que, a finals de gener del 2017, Jorge Javier deia a tot Espanya davant les càmeres: “Jo vinc aquí a treballar; vostè, Isabel, ve de la presó [...]. Prefereixo ser a la merda que al seu costat [...].  Sento molta ràbia acumulada. Espero no tornar a creuar-me-la en la meva vida”. ¡Ah! Dos anys després, no només s’han tornat a creuar, sinó que ho fan amb un aparent afecte sorprenent. ¡Els negocis són els negocis!

Notícies relacionades

L’altre ingredient és Chelo García Cortés, periodista de la cadena que compleix una doble funció. Després de cinc anys de no dirigir-se ni una paraula amb la Pantoja –elles, que havien sigut tan amigues, tan compiioguiscompiioguis–, ara es retroben totes dues en el reality show, en tapanaps i –oblidant-ho tot– fan un simulacre d’amistat entendridora. I, de passada, jo crec que Chelo García també està contractada perquè faci el paper de crossa, d’ajudanta, acompanyant, en els possibles passatges incòmodes que pugui passar a Cayo Cochinos la cançonetista. Els deia J. J. Vázquez a totes dues en una de les primeres connexions: “Isabel, fas pinta d’aquesta gran artista règia a la qual ens tens acostumats. Chelo, al teu costat, sembla la que t’acompanya amb una llanterneta abans de sortir a escena”. És a dir, la senyora i la seva assistenta. Ja és això. Per arrodonir-ho, i que l’aquelarre pantojil sigui perfecte, al plató de Madrid han contractatKiko Rivera, Paquirrín, i la seva germana Chabelita, que s’encarreguen de salpebrar l’estada caribenya de la mamà. ¡Ah! La facturació de tota la Pantoja family per complet ha de ser gloriosa.

La resta de concursants són de farcit. Alguns amb certa rellevància en el món de la xafarderia (Carlos Lozano, la seva ex Mónica Hoyos, ColateCarlos Lozano, Mónica Hoyos, Colate,  les Azúcar Moreno...) i d’altres que són simplement morralla de la molta que Mediaset té a l’espera de destí als seus magatzems.