PRODUCCIÓ ERÒTICA

Mario Casas: «'Instinto' no té res a veure '50 sombras de Grey'»

L'actor presenta al mercat de televisió de Cannes la nova sèrie de la plataforma Movistar+

zentauroepp47668845 nog  cannes  france   07 04 2019   cast members of  instinto190408101351

zentauroepp47668845 nog cannes france 07 04 2019 cast members of instinto190408101351 / SEBASTIEN NOGIER

2
Es llegeix en minuts

Ni Mario Casas és Christian Grey, ni 'Instinto’ és '50 sombras de Grey'. L’actor va defensar aquest diumenge, 7 d’abril, a Cannes l’originalitat de la seva sèrie, que "no té res a veure" amb aquesta adaptació cinematogràfica de la novel·la eròtica.

"No té res a veure. Hi ha alguna referència, crec, en els antifaços, però per a mi seria més un 'Eyes wide shut' o 'Shame en la relació amb aquest tipus de gènere", va dir l’actor durant la seva presentació de la sèrie al mercat audiovisual MIPTV, que se celebra a la localitat francesa de Cannes fins al pròxim dijous, 11 d’abril.

La sèrie, que s’estrena el pròxim 10 de maig a Movistar+, coproduïda amb Bambú Producciones ('Fariña',consta de vuit episodis centrats en el personatge que interpreta Casas, Marco Mur, un empresari d’èxit turmentat que es desfoga en el sexe.

La imatge d’un protagonista guapo i poderós que recorre a joguines sexuals, en alguns casos sàdiques, per enfrontar els seus problemes, ha sigut motiu perquè molts parlin d’'Instinto’ com del '50 sombras de Grey' espanyol. "Hi ha algunes escenes de sexe que han sigut molt fortes per a mi, perquè m’he exposat. Hi ha pràctiques d’ofec, de dominació, de submissió, i jo he intentat abocar-me emocionalment, ha sigut bastant dur per moments", va confessar l’intèrpret de pel·lícules com 'El fotógrafo de Mauthausen'.

L’artista gallec va explicar que veu sèries cada dia perquè li "encanten" i va assegurar que amb ‘Instinto’ estan oferint una cosa diferent.

Les últimes apostes de la indústria televisiva, que s’exposa aquests dies a Cannes a MIPTV i el festival Canneseries, han premut l’accelerador en trames d’alt contingut eròtic, com 'Now Apocalypse', que es presenta aquest dilluns, 8 d’abril, seguint la línia de l’èxit de Netflix 'Sex education', la protagonista de la qual, Emma Mackey, és membre del jurat en aquesta segona edició del certamen.

Teresa Fernández-Valdés, cofundadora de Bambú Producciones, va assenyalar a Efe que l’obertura d’aquest gènere en les sèries era "una cosa que estava pendent". El seu atractiu en el cas dels joves li sembla "evident", mentre que per als adults és "parlar amb naturalitat d’una realitat de la qual no es parla".

"El sexe no pot ser ‘cutre’ o repugnant perquè desexe en practiquem tots", va dir lamentant que les referències sexuals de la televisió i el cine vinguin únicament del porno.

La feina d’investigació del seu equip, amb consultes a psicòlegs, sexòlegs i altres experts li ha mostrat que hi ha "molta més gent abocada en buscar plaers del que podem imaginar", i fa broma amb l’afegitó amb què li han arribat nombroses històries: "Jo tinc un amic que...".

"Sempre li passa a amics. Sempre és 'el meu amic va anar a un club d’intercanvis’..., va dir Casas en declaracions a Efe.

Per a Casas "no hi ha d’haver objecció a parlar de sexe" ja que "són temes sabuts per tothom", tot i que en la sèrie "hi ha pràctiques sexuals que et poden sorprendre o joguines que les veus i et poden xocar".

Notícies relacionades

L’actriu Silvia Alonso, que dona vida a un atrevit i ambiciós personatge poc vist en rols femenins, va lamentar que "a l’hora d’explicar el sexe en ficció sempre es veu la mateixa dinàmica" i va considerar que si es retrata la realitat, "el sexe és una part molt important de la nostra vida".

"Cada un té la seva sexualitat i n’hi ha algunes de molt estranyes i a cada persona li donen morbo coses molt estranyes. És interessant explicar què és el que va reclamant cada persona", va concloure Alonso.