Quatre nissagues a la televisió

Famílies en sèrie

Javier Ambrossi i Macarena Gómez, Mario i Óscar Casas, Paco i María León i Ángela i Olivia Molina compartiran cartell pròximament a quatre ficcions

la-valla

la-valla

2
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ja ho diu el refrany: els testos s’assemblen a les olles. Són moltes les nissagues familiars en què els fills han continuat amb la tradició dels seus pares als escenaris, o els actors que han decidit seguir els passos dels seus germans sobre les taules. Vet aquí els Douglas, els Sheen, els Baldwin i els Chaplin, i, en versió pàtria, els Bardem, els Guillén-Cuervo, els Larrañaga i els Gutiérrez Caba, per posar només uns exemples. Però són molts menys els que han coincidit a la pantalla, sobretot a la televisió, una cosa que últimament s’està posant de moda a Espanya.

Aquesta mateixa setmana Javier Ambrossi ha anunciat que compartirà cartell amb la seva germana, Macarena García, a la segona temporada de ‘La otra mirada’, la sèrie en què la protagonista de ‘Blancanieves’ interpreta la directora d’una acadèmia de senyoretes a la Sevilla dels anys 20. L’exprofessor d’‘OT’ i creador de ‘Paquita Salas’ farà un ‘cameo’ a la ficció de TVE-1 per ficar-se a la pell d’un reconegut actor de l’època. I perquè tot quedi a la família, també hi serà la seva parella i l’altra meitat dels ‘Javis’, Javier Calvo, fent el paper d’un important director que impartirà classes de cine a les alumnes. 

Javier Ambrossi i Javier Calvo, durant el rodatge de ‘La otra mirada’ / instagram / soyambrossi

Però aquests no seran els únics germans que aviat veurem junts a la televisió. Mario i Óscar Casas protagonitzaran a la plataforma Movistar+ ‘Instint’, un ‘thriller’ eròtic amb reminiscències a ‘50 sombras de Grey’ i ‘Eyes wide shut’, en què l’actor d’‘El fotógrafo de Mauthausen’ encarna un empresari d’èxit que du a terme les seves fantasies sexuals en un exclusiu club en el qual els seus membres oculten la seva identitat amb màscares. El seu parentiu a la sèrie serà el mateix que a la vida real, ja que Óscar Casas, que va ser el nòvio de la filla petita dels Alcántara a ‘Cuéntame cómo pasó’, serà el germà autista del personatge de Mario.

Mario i Óscar Casas, a ‘Instint’ / movistar+

Una altra parella de germans que es veuran les cares a la petita pantalla són Paco i María León, que participaran a la segona temporada de la sèrie mexicana de Netflix ‘La casa de las flores’. El director d’‘Arde Madrid’ ja havia aparegut a la primera entrega de la ficció fent el paper de María José, una advocada transsexual. María s’afegeix ara a la producció per donar vida a la seva germana. Tot i que no és la primera vegada que tots dos comparteixen sèrie: ja ho van fer a tres episodis d’‘Aída’.

Dels Alterio a Ada Colau

També repetiran parentiu amb la vida real Ángela i Olivia Molina a ‘La valla’, la sèrie que ja està rodant Antena 3. Les actrius interpreten una mare i una filla que lluiten per reunir la seva família a l’Espanya del 2045, convertida en un règim dictatorial que ha dividit Madrid en dos sectors (els privilegiats i la resta) separats per una tanca.

Notícies relacionades

Abans de les Molina, la petita pantalla espanyola ja ens havia deixat altres precedents de col·laboracions televisives de pares i fills, com ‘Vientos de agua’ a Tele 5, amb Héctor i Ernesto Alterio; ‘13 anys i un dia’ a TV-3, amb Joan i Roger Pera; ‘Ventdelplà’, també a TV-3, amb Lluís i Marta Marco, i Imanol i Jon Arias a ‘Cuéntame cómo pasó’ (TVE-1). I de germans, com Manuel Baqueiro i Alfonso Bassave a ‘Amar es para siempre’, i fins i tot l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a ‘Dos+una’, a l’efímera sèrie que van protagonitzar les seves germanes Clara, Alicia i Lucía a Antena 3.

Hi ha qui no recomana barrejar negocis i família, però sembla que últimament la televisió espanyola prefereix treure-li partit a això de treballar com a casa.