LA TORNADA D'UNA ESTRELLA

Mercedes Milà es reinventa, amb el seu gos, a la televisió

La popular periodista torna a la petita pantalla després de la seva depressió amb 'Scott y Milá', una atípica i íntima proposta

sym video-prensa vid 26 200332 / periodico

3
Es llegeix en minuts

Va entrar a l’addictiu món de la televisió amb només 23 anyets('Polideportivo', 1974) i després de 45 anys d’una vertiginosa, trepidant i molt aclaparadora vida a la cresta de l’onada audiovisual, Mercedes Milà va petar, tal com va confessar a cor obert –i, és clar, també davant de les càmeres de televisió– en un emotiu 'Salvados'. I de les restes d’aquell enfonsament, la sempre inquieta periodista catalana s’ha reconstruït amb l’ajuda del seu gos en un nou projecte televisiu, 'Scott y Milá', una proposta tan atípica com íntima del que ella veu i sent després del seu enfonsament, i que aquest dijous, 28 (22.00 hores), estrena el canal #0 de la plataforma Movistar+. 

Com ella mateixa ha dit en la presentació del nou programa, és una cosa "molt diferent" de tot el que ha fet abans, un projecte en què es recolza en el seu gos per despullar-se "per dins i per fora" després de l’aturada necessària per recuperar la salut. És un "renéixer" que la periodista assegura que no sabrà si és real fins que “el públic li mostri” que li continua interessant. De fet, aquesta és la seva raó de ser.

I pel que s’ha pogut veure de la seva nova proposta, efectivament, és una Mercedes Milà en estat pur, que arriba a moments delirants, com en el que es prepara un entrepà amb els seus propis excrements. Aquella sorprenent confessió del gran plaer que sentia orinant a la dutxa o defecant al mar queda ara àmpliament superada.    

Imatge promocional del nou programa 'Scott y Milá'. / (MOVISTAR+)

"Acostumada a la bogeria d’una producció immensa com va ser ‘Gran Hermano’, on vaig tenir un desgast del meu cervell molt profund i un estrès que em va fer saber el que és el fel de la depressió i del plorel fel de la depressió i del plor, crec que he renascut", ha confessat la periodista que titula així, precisament, el primer capítol de la sèrie, 'Renacer'.

"Compleixo anys (68, el pròxim 5 d’abril) i continuo fent tele, que va tan unit a mi", ha dit Milà, que reconeix que, aquesta vegada, ha tardat a tornar "més del compte". Però amb una decisió molt meditada: després de rebutjar diverses ofertes, ha dit, va ser la seva amiga María Ruiz, directora de la productora de Jesús Calleja, Zanskar ('Volando voy', 'El running show'), qui li va aconsellar el canal #0 .

Milà ha explicat que havia vist els programes de Jesús Calleja ('Volando voy')Volando voy i de Raúl Gómez ('El running show')Raúl Gómez, "el detall tan exquisit que tenen", i va pensar que volia una cosa així: "Em venia de gust un projecte més tranquil, que fos gravat, poder editar-lo molt bé...".

Compromís

"Va ser una sort i un merder que la Mercedes acceptés, perquè tothom està sempre molt pendent del que fa", ha explicat María Ruiz, que afirma que a 'Scott y Milá' el seu protagonista "es queda sense parapets, en el centre dels temes perquè l’espectador connecti directament amb l’emoció".

‘Scott y Milá’ s’estrena amb quatre capítols de 50 minuts i periodicitat setmanal; el primer, 'Renacer', parla del seu procés de recuperació i de com el seu gos (un schnauzer mini), sal i pebre de cinc anys, en realitat, heretat de la seva mare, la va ajudar amb la seva sola presència.

Mercedes Milà i l’Scott, en una imatge del nou programa / (MOVISTAR+)

En el segon, 'Amor animal’, Milà s’aboca en l’amor als animals a partir del que sent per l’Scott i viatja a l’Àfrica per compartir una entrevista amb Jane Goodall i mostrar un santuari de recuperació de ximpanzés.

‘Identidad’ és el tema del tercer capítol, on, a bord d’una caravana i amb el seu gos, Milà recorre Catalunya, on va néixer, a la recerca del que significa aquesta paraula, i en el quart, amb el títol 'Eco-Conciencia', farà un repàs del pensament ecològic i de la salut del planeta ajudada per un advocat indi que és Campió de la Terra de l’ONU.

Milà ha revelat que per a la tornada del programa, la pròxima tardor, ha proposat un programa de "dones sense vergonya, un programa en què no hi hagi ni un home".

Fernando Jerez, director de #0, ha afegit que el canal no buscava "periodisme ni la presentadora, sinó Mercedes Milà".  María Ruiz ha afegit que aquests programes "no van" de la seva vida personal, "sinó de com ella veu les coses, les digereix".

Segons Ruiz, al principi li va costar entendre què volien, però després ha arribat “més lluny que mai” en la seva vida, ha reconegut Milà.

Quant a l’Scott, el coprotagonista, el director del programa, David Moncasi, ha assegurat que "es comporta com una estrella, sempre està en el pla".

Notícies relacionades

La sèrie compta a més amb una banda sonora creada pel guanyador d’un Goya ('Un monstre em ve a veure’) Fernando Velázquez