ESTRENA EL 16 DE GENER

National Geographic reviu el naixement d'internet

'El valle del éxito' combina ficció i documental per explicar l'èxit d'empreses com Pixelon, The Globe i Netscape als anys 90

valle

valle

1
Es llegeix en minuts

Fa poc més de 30 anys que va aparèixer internet. I en aquells primers anys no existia ni Google ni Youtube, sinó empreses pioneres que van revolucionar el món. ¿Quines eren aquestes empreses? La resposta a aquesta pregunta l’ofereix 'El valle del éxito’,nova producció del canal de pagament National Geographic Channel que, a partir de dimecres, 16 de gener (22.50 hores), narra la història de tres de les companyies més importants en el naixement de la xarxa: Pixelon, The Globe i Netscape.

Aquesta nova producció de NGC, que igual com el seu anterior èxit, 'Marte’,Marte’,barreja ficció i documental, se centra en l’auge, la caiguda i el renaixement de la tecnologia: de l’explosiu ascens de Silicon Valley als anys 90 a la fallida de les puntcoms el 2001.

El desenvolupament de la www (World Wide Web) va veure com la creativitat i la innovació xocaven amb un potencial il·limitat a mesura que Wall Street i els fons de capital risc abocaven efectiu en un sistema del qual no sabien res. ‘El valle del éxito’ ('Valley of the Boom', en la seva versió original) examina de prop la cultura del’especulació que va conduir a la ràpida inflació i esclat de la bombolla tecnològica als 90, i presenta les històries reals d’algunes de les figures més conegudes del món tecnològic.

Així, 'El valle del éxito’ rememora la història de Netscape, el primer navegador web. També se centra en TheGlobe.com, una xarxa social naixent, i en Pixelon, un 'streaming' de vídeo. Cadascuna d’aquestes empreses va ser pionera en un aspecte de la cultura web que arribaria a ser de gran importància en el futur.

Notícies relacionades

La sèrie, que consta de sis episodis i és una creació de Matthew Carnahan ('House of lies'), està protagonitzada per l’actor guanyador de dos premis Emmy, Bradley Whitford ('El ala oeste de la Casa Blanca'), Steve Zahn ('Capitán fantástico') i Lamorne Morris (‘New girl’).Lamorne Morris

En el seu apartat documental, 'El valle del éxito’ compta a més amb entrevistes amb pioners i experts en tecnologia del món real, com Arianna Huffington, que és a més productora executiva d’aquesta sèrie.