CONCEPTE 'SLOW TV'

Aragón TV sorprèn amb un viatge de tren de quatre hores en 'prime time' i revoluciona les xarxes

'El viaje' va mostrar íntegrament, i en temps real, el viatge amb tren des de Saragossa a l'estació internacional de Canfranc, que compleix 90 anys

undefined29830054 dominical 662  canfranc190102160748

undefined29830054 dominical 662 canfranc190102160748

2
Es llegeix en minuts
EFE

El format ‘slow tv’, o televisió lenta, s’ha estrenat a la televisió pública aragonesa amb el documental que va emetre ahir a la nit, titulat ‘El viaje’, gairebé quatre hores de durada per mostrar íntegrament, i en temps real, el viatge amb tren des de Saragossa a l’estació internacional de Canfranc.

Produït per Factoria Plural, ‘El viaje’ va ser emès ahir en ‘prime time’ i ha causat un gran enrenou a les xarxes socials, ja que ha enfrontat milers d’usuaris a favor i en contra d’aquesta aposta.

La primera part d’aquest viatge de gairebé quatre hores de durada uneix les capitals de Saragossa i Osca; després, el tren creua la plana de l’Hoya d’Osca fins a detenir-se a l’emblemàtica estació de Canfranc, edifici imponent al Pirineu d’Osca del qual es commemora el seu 90è aniversari.

‘Canfranero’

Els teleespectadors han pogut disfrutar dels 218,39 quilòmetres del recorregut complet que fa el tren, conegut a l’Aragó com el ‘Canfranero’. I ho han fet amb l’únic punt de vista del conductor.

Aquest documental no només ha buscat l’audiència, sinó "experimentar” amb nous formats televisius, una responsabilitat dels mitjans públics per als quals també "han de prioritzar conceptes com la innovació i la recerca de noves formes d’expressió”, segons ha apuntat la directora d’Aragón TV, Carmen Ruiz.

El gènere ‘slow tv’ o televisió lenta deriva d’un concepte inicial creat per l’artista Andy Warhol, que a la seva obra ‘Sleep’ va filmar el son del poeta John Giorno durant una presa llarga de cinc hores i 20 minuts, tot i que en la seva versió televisiva va ser la cadena pública noruega (NRK) la que va popularitzar aquest gènere, caracteritzat per emissions maratonianes.

Notícies relacionades

De fet, el 2009 va emetre el viatge complet amb tren al llarg de l’anomenada “línia Bergen” entre les localitats de Bergen i Hønefoss, separades per 371 quilòmetres en una emissió de més de set hores de durada.

Crítiques i lloances

Els usuaris de Twitter van convertir el documental en ‘trending topic’ amb milers de comentaris sobre això, alguns lloant la idea i d’altres criticant-la. 

Temes:

Aragó