CORPORACIÓ ESTATAL

Alicia G. Montano i Javier Montemayor, principals candidats a presidir RTVE

El Comitè d'Experts ha examinat prop d'un centenar de candidatures presentades

rtve

rtve

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencia

Alicia Gómez Montano, directorad’'Informe Semanal’ entre el 2004 i el 2012, i Javier Montemayor Ruiz, realitzador de TVE que va ser director de Continguts a la Televisió de Castella-la Manxa, encapçalen la llista dels20 aspirants al Consell d’RTVE més ben valorats.

El Comitè d’Experts ha examinat gairebé un centenar de candidatures al concurs públic per presidir RTVE. Després d’avaluar el currículum i el projecte empresarial de cadascun dels aspirants han aprovat dilluns, 10 de desembre la llista amb els 20 candidats.

Amb una puntuació mitjana de 83,57 sobre 100 encapçala la taula Gómez Montano, seguida per Montemayor, que amb 83,43 punts figura en segon lloc.

Trajectòria professional

Doctora en Ciències de la InformacióAlicia Gómez Montano acumula gairebé 40 anys d’experiència a la Corporació. A més de dirigir i presentar 'Informe Semanal’, ha format part de la delegació de TVE de Navarra i ha treballat a l’equip d’Informatius. També és vicepresidenta de Reporters sense Fronteres Espanya i membre del moviment 'Dones RTVE'.

Javier Montemayor Ruiz, per la seva part, és doctor en Comunicació Audiovisual. Abans de ser director de Continguts d’RTVE Castella-la Manxa, havia sigut director de programes de TVE entre el març del 1997 i l’octubre del 1998 i entre el febrer del 2006 i el febrer del 2007. Del 1985 al 1989 va ser director de realització d’Esports i va ser, també, subdirector de producció de la Ràdio Televisió Olímpica a Barcelona'92.

'Top 10' 

Altercer lloc i amb una puntuació per sota dels 80 (79,20 punts) se situa Rafael Camacho Ordóñez, que va ser director general d’RTVA entre el 2000 i el 2008 i president de la FORTA.

Manuel Ventero, director de Comunicació i Relacions Institucionals d’RTVE des del 2013 i fins a l’agost passat, empata amb José Manuel Pérez Tornero, exdirector de la televisió educativa d’RTVE a finals dels 90, tots dos amb 75,50 punts.

Encara per sobre dels 74 punts es troben María Eizaguirre, editora del Canal 24horas; Francisco Moreno, excap dels Serveis Informatius de les Canàries, i Juan Manuel Romero Martín, actual presentador del programa 'Emprende’ a La 2 i exdirector de 'Los Desayunos'.

L’actual director de TVE, Eladio Jareño, és en novena posició amb 73,39 i, per sota d’ell, tancant el rànquing dels 10 més ben posicionats, Vicente Sanclemente, el director de Ràdio 4.

Congrés i Senat

La Comissió Mixta (Congrés-Senat) d’RTVE haurà d’examinar els candidats lliurats en la llista al diputat del PP Jordi Roca. 

Notícies relacionades

Els 10 membres del nou Consell d’Administració de la Corporació han de ser votats en sessió plenària per elegir-ne sis al Congrés i quatre al Senat, amb un suport mínim de dos terços de la Cambra en primera volta i, majoria absoluta en una segona votació.

Finalment, amb el mateix suport, el Congrés votarà en la següent fase la presidència d’RTVE d’entre els 10 consellers elegits per les cambres.

Temes:

TVE